Čtvrtek , 02. 05. 2024

Zikmund

Využívejte program Defender ve Windows 8.1 naplno

22. 07. 2015

22. 07. 2015

Patříte k těm, kterým na obranu proti škůdcům z internetu stačí selský rozum a integrovaný antivirus Windows Defender? Pak vás může mrzet, že jej nevidíte v systémové liště, jako tomu bylo ve starších verzích Windows. Řešení je jednoduché.

TIP: Staňte se piloty rychlých vozů, aneb automobilové závody zcela zdarma

Stačí si stáhnout minimalistický program Windows Defender Status Manager od ITknowledge24, který je poskytován zcela zdarma.

Tento 340kB prográmek dělá pouze dvě věci:

  • zobrazí ikonu Defenderu v systémové liště (hradba), kterou jej snadno spustíte;
  • zobrazí v kontextovém menu (pravé tlačítko myši) položku: „Scan with Windows Defender“ a tím vám umožní přímou kontrolu konkrétních souborů.

Prográmek „ukousne“ vašemu notebooku z RAM nějaké 4 MB.

Obě věci mi před tím ve Windows 8.1 chyběly, možná tento prográmek potěší i vás. Ano, znám názory nejen běžných uživatelů na kvality integrovaného antivirového štítu od Microsoftu. Pro pocit jistoty občas využiji jednorázový scanner, jako je třeba antivirus ClamWin (existuje i ve verzi pro USB disky).

Zdroje článku:
sdílet
tisknout

Témata pro vás

Výběr článků

Tisk na barevných inkoustových tiskárnách už dávno nemusí patřit k těm nejdražším. Naopak, díky nádržím na inkoust, který se jednou za čas jednoduše dotankuje, jde o tisk velmi levný. Srovnatelný s tiskem laserovým. Jak si vedla v našem testu tiskárna Epson L3060? A zmíníme se i o konkurenční rivalce Brother DCP-T500W.
Již číslo v názvu napovídá, že tato kamera se bude v portfoliu Lamaxu řadit na jeho začátek, stává se nejlevnější modelem. Co to v praxi znamená pro zákazníka? Papírově se prakticky shoduje (popisky s piktogramy na produktových stránkách jsou prostě totožné) s dražším modelem Lamax X7.1 Naos, což vypadá lákavě.
Klasický tablet s Androidem naši redakci delší dobu míjí. Proč tedy nezkusit 8palcový tablet od španělského výrobce elektroniky (především audio techniky) Energy Sistem, který je na našem trhu novinkou a jako takový nabízí moderní operační systém Android 7.0 „Nougat”?
První humanoidní robot s AI vyvinutý pro výuku v Indii přitahuje pozornost napříč platformami sociálních médií. Humanoidní žena v sárí zvaná „Iris“, vyvinutá firmou Makerlabs Edutech, začala učit v jižním státě Kerala. Iris je také součástí projektu Atal Tinkering Lab 2021 NITI Aayog (špičkový think tank indické vlády pro veřejnou politiku), jehož cílem je zvýšit mimoškolní aktivity ve škole.

Nepřehlédněte

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek