Středa , 01. 05. 2024

Svátek práce

Hackeři ukradli 2 miliony hesel

10. 12. 2013

10. 12. 2013

Před pár dny „do éteru“ unikla zpráva, že hackerům se podařilo ukrást hesla až 2 milionům lidí.

Celou akci spustili již 21. října. Šlo o přístupová jména a hesla k účtům na Facebooku, Twitteru, LinkedIn, Yahoo či Googlu a dalších 93 000 webech. Stačilo jim k tomu „málo“ –  propašovat do počítačů malware, který zaznamenával, co uživatelé píší. Zjistili to odborníci z firmy Trustwave, i když zatím netuší, jak se jim povedlo infikovat tolik počítačů. Po té, co virus zjistil hesla i jména za uplynulý měsíc, odesílal je hackerům přes proxy server v Nizozemsku.

Není jisté, že se do účtů posléze hackeři skutečně připojili, ale rozhodně mohli. Některé weby (ADP, Facebook, LinkedIn, Twitter a Yahoo) posléze sdělily, že své uživatele informovaly a resetovaly hesla. Google nechal celou situaci bez komentáře.

Zdroj: CNNMoney

Zdroje článku:
sdílet
tisknout

Témata pro vás

Výběr článků

Do kompletace portfolia akčních kamer od Niceboy nám chyběl poslední a nejnovější model mířící na nenáročného zákazníka, klidně dítě či teenagera, který touží ovládat ji přes mobilní telefon. Niceboy obohatil svůj základní typ VEGA o podporu Wi-Fi právě pro účel komunikace s majitelem a jeho telefonem. My vám model VEGA wifi nyní představíme.
Google přináší generativní umělou inteligenci a to přímo do své aplikace Mapy Google. Nově pomohou uživatelům najít zajímavá místa pomocí velkých jazykových modelů (LLM). Tato funkce bude odpovídat na dotazy týkající se doporučení restaurací nebo nákupů, například pomocí svého LLM „analyzuje podrobné informace Map o více než 250 milionech míst a důvěryhodné statistiky od naší komunity více než 300 milionů přispěvatelů, abyste mohli rychle zjistit, kam jít.

Nepřehlédněte

Sluchátka Lamax Base1 již “z praku” nabízejí dobrý poměr ceny a výkonu - 790 Kč neomráčí ani méně movité. Nabízejí kromě klasické reprodukce přes Bluetooth 5.0 i audio kabel (když se vybijí) specialitku v podobě přehrávání hudby z micro SD karty (podobně jako drobný bezdrátový reproduktor Sphere SP-1). Umí být autonomním přehrávačem hudby umístěným přímo na hlavě. Tím z masy sluchátek na trhu vyčnívají podobně jako doga na výstavě beaglů.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek