Úterý , 30. 04. 2024

Blahoslav

Winamp žil, Winamp žije, Winamp bude žít?

27. 12. 2013

27. 12. 2013

Ačkoliv samotný vlastník legendy, společnost AOL, již dříve avizoval, že 20. prosince 2013 „vypne servery“. Winamp přežívá dál…

Přesvědčit se o tom můžeme velmi jednoduše sami. Přímo na webu, který, ač stále obsahuje varování, že po 20. prosinci si program již nestáhnete, tuto možnost nabízí i nadále. Dokonce v novější verzi 5.666.

Otázka, jaká je budoucnost Winampu, má-li ji vůbec, se i přes to (či právě proto) nabízí. Zatím to nevypadá, že by se jej chtěl vlastník vzdát bez boje či zadarmo a naplnit očekávání iniciativy Safe Winamp uvolněním zdrojových kódů, čímž by Winamp de facto transformoval v open source. Na internetu se naopak množí spekulace, že jej chce někdo koupit. Ten někdo prý není nikdo jiný než Microsoft.

Redaktoři webu Neowin se proto spojili přes Twiter s jedním z členů vývojového týmu Winampu, Eddym Rychmanem, a zeptali se ho, jak se celá situace vyvíjí. Z odpovědi je zřejmé, že ač stále nevím co, něco se děje. Uvidíme, zda-li Winamp přežije svoji smrt, anebo jsme svědky agónie umírajícího.

Zatím jako jedna z reakcí vznikl program Spotiamp pro Windows, který Winamp kopíruje a zvládá některé jeho funkce včetně vizualizačních pluginů. Hlavním cílem Spotiampu ale zůstává schopnost streamovat hudbu společnosti Spotify.

Zdroje: Neowin, Spotify, Winamp

Zdroje článku:
sdílet
tisknout

Témata pro vás

Výběr článků

Notebook Umax 13Wa Plus se musel spojit s Celeronem „Apollo Lake“, protože novější Gemini prý u Intelu není k mání. To nevadí. Za velmi sympatickou cenu, která vykazuje navíc tendence klesat, dostanete slušné 4 GB RAM, hlavně slot pro SATA SSD disk a Full HD displej s maticí IPS. Pokud by vám to nestačilo, nálepka Intel Celeron inside jistě misky vah převáží ve svůj prospěch. Neberte to. :o)

Nepřehlédněte

VisionBooků začíná být na trhu podobně jako modelů BMW řady 3, v oněch přídomcích by se jeden pomalu ztratil. Vězte tedy, že 14Wa se objevila vcelku nedávno, s původní 14Wi nemá pranic společného, u Umax nahradil cloudbookem 14Wi-S. Námi testovaný notebook (ano, notebook) má jiný procesor, více RAM a v neposlední řadě místo na pevný disk (zároveň 32 GB eMMC) a RJ45. Mohli bychom říci, že tak tvoří mezičlánek mezi cloubookem a notebookem. Pojďme zjistit čemu se blíží víc?
Notebook HP nám do redakce zavítal po dlouhé době, což kvitujeme s radostí. Nečekejte herní stroj, takové nás nezajímají, spíše oceňujeme něco univerzálnějšího jako testovaný model. Vůbec ale netvrdíme, že půjde o slaboučkého rachitika. Kupujete řádně vybavený stroj pro plnohodnotné domácí použití.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek