Sobota , 27. 04. 2024

Jaroslav

Lenovo IdeaPad A10 – první notebook s Androidem?

29. 07. 2014

29. 07. 2014

Společnost Lenovo již v půli července představila svůj první notebook vybavený operačním systém Android, ve kterém se prý snoubí vlastnosti tabletu a přenosného počítače… Škoda, že se nakonec jeví jen jako tablet s klávesnicí.

Desetipalcový notebook IdwaPad Lenovo A10 se během chvilky dokáže díky 300° otáčivému displeji proměnit z režimu notebooku do stojánku. V tomto módu jej lze ovládat dotyky vedenými po displeji s rozlišením 1366 × 768. Pro ty, kteří preferují spíše zvuk klávesnice, je v režimu notebooku připravená AccuType klávesnice s individuálně osazenými klávesami pro rychlé a pohodlné psaní.

TIP: 14palcový notebook HP s Androidem

Duální notebook běží na operačním systému Android 4.2. Procesorem je 4jádrový ARM Cortex-A9, přesněji Rockchip RK3188 taktovaný na 1,6 GHz (tedy levné řešení). Dále je vybaven 1 až 2 GB operační paměti s 16 nebo 32 GB SSD úložištěm, které lze ještě rozšířit díky microSD portu.

Jeden kilogram vážící notebook slibuje výdrž „v plném zápřahu s připojením k internetu až 9 hodin přehrávání hudby či videa“. Další zařízení připojíte skrz dva USB 2.0 či jeden microUSB port. Připojení větší obrazovky lze provést prostřednictvím MicroHDMI – takže to bude chtít redukci. Neustále ve spojení se svou rodinou a přáteli mohou být uživatelé díky stereo reproduktorům, integrované webkameře s rozlišením 0,3 megapixelů a samozřejmě Wi-Fi a Bluetooth.

Takže je to klasická konfigurace běžného tabletu. Škoda, že zde nejsou sloty na microSD minimálně dva či chybí klasický pevný disk, pak by tento laptop představoval opravdu zajímavou alternativu k běžným zařízením s Windows či Chromebookům.

Aktuální cena Lenovo IdeaPad A10 59-426099 v českých e-shopech: (Zdroj: Heureka.cz, )

Zdroj: TZ Lenovo

Zdroje článku:
sdílet
tisknout

Témata pro vás

Výběr článků

Před nějakým časem jsme měli v rukou MXQPiPO TV a Remix Mini, čili zařízení, která činí televizor „chytřejší“. Nyní jsem dostal k dispozici další mini PC - model Xtreamer mxV v České republice distribuovaný firmou Umax. Dle samotného vyjádření výrobce je jejich cílem vytvářet cenově dostupná zařízení pro pohodlné přehrávání multimédií. Ve svém portfoliu nabízí spoustu modelů, jen sám model mxV, který je předmětem této recenze, má hned další dvě verze – Plus a Pro.

Pro dnešní recenzi, či spíše preview, jsme konkrétně zvolili prostřední variantu powerbanky značky Lamax s kapacitou 15 000 mAh (existují ještě 10 000 mAh a 20 000 mAh). Prostě zlatou střední cestu jako optimální volbu pro náročnějšího kupce, který nechce neustále řešit dobíjení záložního zdroje pro svůj mobilní telefon a popř. jej využije pro tablet i úsporný notebook s USB-C napájením.

Mám foťák a k němu popruh na krk (rameno). Ten popruh se přidělává na pevno běžně přímo do oček na přístroji. Potom na něm často překáží a my se s ním různě potýkáme, abychom jej dali tak, aby nepřekážel. Zkusme s tím něco udělat...

I v dnešní době je hodně lidí, kteří telefonování za volantem řeší po staru – buď nevolají, nebo zvednou telefon k uchu, bezpečnost nebezpečnost, pokuta ne pokuta. Já jsem nějakou dobu toto řešil telefonem v držáku a hlasitým odposlechem. Levné, ale nepohodlné. Do doby, než na mě vykoukl testovaný produkt od BML doslova za pár korun…

Nepřehlédněte

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek