Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

Tři grafiky s „vodníkem“ a spotřebou 1,2 kW

14. 11. 2014

14. 11. 2014

Společnost Gigabyte připravila prčo milovníky extrémů zajímavé řešení v podobě sady hned tří GeForce GTX 980, propojených do SLI a chlazených výkonným vodním chlazením.

V prvé řadě můžete stále připojit až 4 monitory při maximálním rozlišení 4 096 × 2 160 (analogově 2 048 × 1 536) a budete potřebovat 1200W zdroj. Grafické karty jsou totiž přetaktované: základní takt každého GPU činí 1 228 MHz, s „boostem“ až 1 329 MHz (referenční frekvence od Nvidia  je 1 126 MHz). Takt 4GB grafických pamětí GDDR5 zůstal na 7 GHz efektivně.

TIP: Mraky GeForce GTX 980 a 970 na obzoru

Zajímavé je ale i samotné chlazení, které musíte umístit na horní stranu počítačové skříně, aby k tělesu chladiče byl dostatečný přístup vzduchu prostřednictvím tří 120mm ventilátorů – každý ventilátor pro jednu kartu. Vstup hadic do vnitřku je řešen prostřednictvím 5,25palcové pozice. Nechybí možnost regulace teplot apod.

Cenu výrobce neoznámil, ale nepřekvapila by ani suma okolo 3 000 USD (asi 66 600 Kč).

Zdroj: TechPowerUp, Gigabyte

Zdroje článku:
sdílet
tisknout

Témata pro vás

Výběr článků

Spousty souborů, videa, obrázky a hudba se závratnou rychlostí rozrůstají, a už ani nevíme, kam s nimi. Než bude vše přístupné a dostupné online ještě chvíli potrvá, a tak se v mezičase můžeme upírat jedině k pevným diskům. A pokud to má mít řád a efekt, chce to síťové úložiště NAS.

Vega je jednou z nejjasnějších hvězd na našem nebi. Dokáže však základní model značky Niceboy zazářit v recenzi? Zaujal nás hlavně nízkou cenou 990 Kč, která z ní činí nejlevnější akční kameru, jakou jsme měli v redakci k testování. Papírově neslibuje zázraky, ale papír je jedna věc, nás zajímala realita.
Externí reproduktor jsme v testu dlouho neměli. Námi dnes testovaný kousek navíc prošel snad všechny redakce v republice a na srovnávacích webech je populární. Asi bude dobrý, říkáme si, zkusíme jej tedy i my. Jak si povede ve zkoušce odolnosti? Pojďte se kouknout, asi se budete divit...
Opět se dostáváme k novince z dílen Umaxu (řečeno s nadhledem). Prostě tu máme nový cloudbook, který se pyšní 13,3palovým IPS displejem s plným HD rozlišením. V době masové propagace 4K u čehokoliv působí vlastně velmi adekvátně. Je na čase posunout rozlišení u levných notebooků kupředu, což VisionBook 13Wa dělá. Na takto levný stroj to není málo, dokáže vás motivovat ke koupi?
Není to klasická recenze, ale takové dosti drzé srovnání. Vychvalovaných česko-italských Xavian Joy a čínsko-britských Wharfedale Diamond. Rozdíl v ceně je přitom více, než dvojnásobný. A není to odlišnost jediná. Ale co ten hlavní rozdíl? Totiž zvuk?

Nepřehlédněte

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek