Čtvrtek , 02. 05. 2024

Zikmund

Computex 2016: AMD prezentuje 7. generaci APU

02. 06. 2016

02. 06. 2016

Společnost AMD na Computexu prezentuje nová APU (tedy procesory s integrovanou grafikou) pro mobilní zařízení. Jádra s kódovým označením „Bristol Ridge“ (výkonnější modely FX, A12 a A10) a „Stoney Ridge“ (slabší modely A9,A6 a E2) poznáte je snadno, jejich jméno pokračuje číslici 9.

Již jsme o nich psali dříve, kdy výrobce sliboval horentní nárůst výkonu (až 50 % oproti 2 roky starým procesorům „Kaveri“) a pokles spotřeby – FX 9800P vyžaduje o 12 % méně proudu než srovnatelný předchůdce AMD FX-8800P.

Nyní tu máme i konkrétní parametry procesorů se spotřebou 10 W až 45 W. Takty, počet jader a názvy si nastudujte v tabulce.Vedoucí modely FX s grafickými jádry R9 se pochlubí podporou DirectX 12, žádné z nich se nezalekne 4K displejů.

TIP: Proč poslalo AMD nové APU procesory do vesmíru?

Jedním z prvních, kdo již prodává notebook s AMD FX-9xxx je HP v 15,6palcovém Full HD modelu Envy x360, který s nejlepším procesorem slibuje výdrž až 8,5 hod. S patřičně doladěnou hardwarovou výbavou (8 GB RAM, 1TB HDD 7 200 ot., B&O repro apod.) si pak zákazník musí připravit částku 680 USD (asi 16 400 Kč).

Zdroj: AMD

Zdroje článku:
sdílet
tisknout

Témata pro vás

Výběr článků

Niceboy nás zahrnul novinkami na léto, které jistě byly možnými kandidáty na dárky za vysvědčení. Do této doby byla řada RAZE hlavně odolnými reproduktory bez dalšího pozlátka (levný RAZE mini nepočítejme) v podobě rádia apod. Právě ego to mění a přináší věci, které z něj činí plnohodnotný přehrávač hudby.
Jistě znáte scény z filmů, kde, pro zvýšení napětí, při kopírování dat do nebo z počítače toho úplně nejvíc nejzlejšího padoucha prožívá hlavní hrdina perné chvíle, protože to jde prostě strašně pomalu. Kdyby měl po ruce testovaný SSD disk AData SE760, asi by si ušetřil mnoho nervů a potu...
Vega je jednou z nejjasnějších hvězd na našem nebi. Dokáže však základní model značky Niceboy zazářit v recenzi? Zaujal nás hlavně nízkou cenou 990 Kč, která z ní činí nejlevnější akční kameru, jakou jsme měli v redakci k testování. Papírově neslibuje zázraky, ale papír je jedna věc, nás zajímala realita.

Nepřehlédněte

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek