Neděle , 05. 05. 2024

Klaudie

TZ: Canon představil dva digitální kompakty s novým obrazovým procesorem DIGIC 5

20. 09. 2011

20. 09. 2011

Společnost Canon představila dva digitální kompaktní fotoaparáty, které obsahují nový obrazový procesor DIGIC 5.

 

Canon PowerShot S100 ocení zejména fotografové, kteří hledají profesionální kompaktní digitální fotoaparát s ručním ovládáním, jaké dříve nabízely pouze digitální zrcadlovky. PowerShot S100 je doposud nejvyspělejší model řady PowerShot S a překonává vysoký standard předchozích modelů. Základem je nový objektiv Canon se světelností f/2.0 a vylepšený Canon HS System, který kombinuje vysoce citlivý snímač s nejmodernější technologií zpracování obrazu – procesorem DIGIC 5.

 

Společnost Canon představila PowerShot SX40 HS, nejnovější přírůstek do řady výkonných kompaktních fotoaparátů s ultrazoomem. PowerShot SX40 HS má 35x širokoúhlý ultrazoom, plně manuální ovládání a umožňuje natáčet videa ve Full HD. Novinka je ideální především pro fotografy, kteří touží po podobných funkcích a ovládání jako u digitálních zrcadlovek a velkém ohniskovém rozsahu v kompaktním těle.

 

Obrazový procesor DIGIC 5 posouvá kvalitu obrazu na novou úroveň. Analyzuje čtyřikrát více obrazových informací pro vytvoření každého obrazového bodu a zaznamenává více detailů a barev ze scény než kdykoliv předtím. Rychlost zpracování je v porovnání s předchozím procesorem šestkrát větší. Efektivně řídí nárůst informací ve scéně a současně snižuje výskyt šumu až o 75 %.

 

Všechny materiály a fotografie k produktům z podzimní kolekce najdete na adrese: http://ecanon.cz/akce/autumn-collection-2011/press-kit/

Zdroje článku:
sdílet
tisknout

Témata pro vás

Výběr článků

DigiLidi vás zve na cestu časem s naším novým článkem. Podívejte se s námi na návrat klasických technologií v moderním kabátě. Retro technologie se vracejí do hry s úžasným moderním designem. Od klasických gramofonů po ikonické fotoaparáty - objevte, jak se oblíbené technologie z minulosti stávají stylovými a funkčními kousky v dnešní digitální éře. Připravte se na vzrušující setkání s retro technologiemi, které zaujmou každého nadšence a milovníka klasiky.

Satelitní příjem je velkou konkurencí pozemního vysílání. Má své nevýhody, ale jeho výhody převažují. Zjistěte vše o tomto způsobu příjmu televizního vysílání. Vysvětlíme si jak technologii, kterou jsou vybaveny satelitní přijímače, tak i možnosti naladění, nastavení paraboly, propojení a výběr vhodných prvků a poskytovatele vysílání.

Akční kamery nejsou novinkou, stejně tak model 420 od německého výrobce Rollei již na českém trhu nahradil novější 425, který se však liší jen několika parametry. Pro většinu lidí jde spíše jen o hračku pro teenagery, bližší zkušenost však prokáže, že toho umí mnohem víc. Nabízí dost i dospělým.

Spolu s novým laptopem VisionBook 14Wa s volným slotem pro 2,5palcový disk jsme se rozhodli otestovat jeho možnosti i pomocí SSD disku Transcend SSD230S. S kapacitou 512 GB zaplatíte sice jen o tisícovku méně než za notebook, přesto ale zkusme ilustrovat možný přínos pro slabší stroje.

Každý, kdo vlastní chytrý i hloupý mobil, jistě někdy řešil problém s nabíječkou, resp. absencí energie pro dobití telefonu, když jste třeba v přírodě či nemůžete dlouze setrvávat u zásuvky. Pro takové případy „bůh“ vymyslel powerbanky jako A-Data A10050.

Nepřehlédněte

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek