Čtvrtek , 18. 04. 2024

Valérie

problém se spuštením TV a přehráním DVR formátu v VMC

Zdravím,
nadchla mě serie článků HTPC pro odvážné a pustil jsem se do stavby. Co se hlavních komponentů týče, vsadil jsem na vyzkoušenou kartu, s tím rozdílem, že jsem použil novější MB- GigaByte MA790GP-DS4H, tuner je WF DTV2000H, jinak je to víceméně stejná mašinka.
Systém je Vista Premium, po instalaci ovladačů aktualizována na SP1, plus FIJI. Po nainstalování všeho potřebného jde spustit MCE bez problémů, funguje přehrávání DRV samplů, vše se tváří ideálně. Problémy nastaly po po nastavení TV v MCE, naladění OK, při pokusu o spuštění živého vysílání se systém zaškrobrtne, sekne na pár vteřin a pak vyplivne hlášku o problému se spuštěním součásti MCE a navádí mě na restart MCE či celého PC. Po exitu z MCE napíší Visty, že ovladač zobrazení přestal pracovat a byl obnoven. Od doby nastavení TV tuneru nejde již ani spustit přehrávání DRV vzorků, napíše tu samou hlášku, přitom MediaPlayer OK. Zkoušel jsem aktualizovat ovladače k tuneru, stáhnout kodeky (K-lite mega) a nastavit Mpeg2 jako default, stáhnout ATI Catalisty nic nezabírá, ted jsem ve stádiu reinstalace Visty na verzi Ultimate. Netušíte někdo, v čem by mohl být problém, jsem už celkem zoufalý, visím nad tím třetí den…..
Díky

Přidejte komentář

98 komentářů

  1. Re: problém se spuštením TV a přehráním DVR formátu v VMC
    Tak jsem to v noci doinstaloval a jen pro srandu zkusil a po opětovném instalu je to OK. Jediné, co jsem udělal jinak, bylo přehození z D-SUB VGA na DVI-I redukci HDMI, zatím jsem nestihl instalovat Fiji, a neprovedl jsem nastavení TV v VMC ( specifikace monitoru a zdroje signálu ). Tak jsem z toho blázen 😮 Vista mě tedy pěkně potrápila a to nemluvím o dalších vychytávkách jako podivnosti při připojování síťových disků ze vzdáleného serveru ( pod heslem )

  2. Re: problém se spuštením TV a přehráním DVR formátu v VMC
    Nojo, bohužel tohle Vista MCE umí velice dobře – občas pěkně potrápit uživatele, zejména z počátku 😥 Škoda, že v MS nejsou lidé, kteří by při výrobě MCE systému trochu více přemýšleli. Přitom v XBOXu s vytvořením stabilního prostředí pro multimedia problém neměli 😡

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.