Čtvrtek , 28. 03. 2024

Soňa

Jak na BR disky z jiných regionů?

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na možnost přehrávat Blue ray disky z jiných regionů. DVD jsem dosud nakupoval převážně v USA a rád bych v této praxi pokračoval i s BD, dosud se mi však nepodařilo objevit žádný multiregion BR přehrávač. Nevěděl by někdo o nějakém, případně nešlo by to řešit dodatečnou úpravou přehrávače? Lze nějak pro tento účel odblokovat počítačové BR mechaniky? Neplánujete na toto téma článek?

Přidejte komentář

80 komentářů

  1. Re: Jak na BR disky z jiných regionů?
    Na článek to zatím nebude, protože BD filmů i přehrávačů se u nás prodává zatím jen minimum.

    Pokud jde o PC, tak je regionální ochrana záležitost softwaru-přehrávače. Např. pro PowerDVD existuje postup, ja si nastavit počet změn regionů na pěkných pár desítek tisíc 😀

    http://www.mydigitallife.info/2007/05/09/reset-cyberlink-powerdvd-blu-ray-region-code-to-free-locking/

    U stolních přehrávačů mi zatím obejití známo není, ale doufejme, že se časem objeví. Minimálně neznačkové čísnké BD přehrávače by to mohly mít už z výroby vyřešeno 🙂

  2. Re: Jak na BR disky z jiných regionů?
    Kdysi jsem na to narazil. Dělalo se to přez servisní kody. Vzhledem k tomu, že múj rekordér regiony neblokoval tak jsem to zapoměl. Takže hledat servisní a nedokumentované nastavení (tenkrát to bylo v češtině)

  3. Re: Jak na BR disky z jiných regionů?
    Pokud jde o přehraní BR disku z jineho regionu mohu doporučit program od společnosti Slysoft AnyDVD HD . Diky tomuto programu si mužete nejen tento BR disk pustit , ale také udělat kopii ,která může bude již na BR přehravačích přehratelná .
    odkaz na stranky . http://www.slysoft.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.