Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

Receiver u domácího kina

Dobrý den, měl bych velkou prosbu o radu.

Mám plazmový televizor Panasonic 107cm FULL HD a k němu domácí kino Pioneer DCS-370, staré cca 6 let. Receiver od kina již bohužel delší dobu nefunguje jak má, zasekává se obraz z DVD atd. Proto bych se chtěl zeptat, zda by bylo možné vyměnit u kina pouze receiver, nějakým způsobem. V servisu Pioneer, Basys, mi bylo řečeno, že to není možné. Mě se ale přesto nezdá, že bych musel měnit celé kino včetně repro.

Za radu předem díky!

Přidejte komentář

101 komentářů

  1. Re: Receiver u domácího kina
    Subwoofer od toho kina ke standardnímu AV Receiveru nepřipojíte určitě, protože je pasivní (nemá vestavěný zesilovač). U standardních AV Receiverů se počítá s aktivním subwooferem.

    Bedny (ty 4 sloupky a center) by po odštípnutí těch konektorů na konci kabelů k AV Receiveru připojit šly, ale zde je problém s impedancí. Ty bedny mají impedanci 4 Ohm a u standardních AV Receiverů se počítá s impedancí 8 Ohm, takže by zejména při vyšších hlasitostech hrozilo poškození koncových zesilovačů AV Receiverů. Je sice pravda, že v reálu při běžných hlasitostech většinou problém není, ale podle pravidel by impedance beden neměla být nižší, než je minimální přípustná impedance uvedená u zesilovače či AV Receiveru.

    Některé AV Receivery Yamaha umožňují použití předních beden s impedancí 4 Ohmy a centeru a surroundů s impedancí 6 Ohm. Těch 6 Ohm taky sice není správně, ale pořád je to blíž než 8 Ohm.

    Třeba u této Yamahy je uváděn dynamický výkon dokonce i do impedance 2 Ohmy
    [url]http://www.trinasty.sk/home-hifi-produkty/domace-kino/av-receivery/yamaha-rx-v371[/url]

    Ale v manuálu je minimum 6 Ohm:
    [url]http://download.yamaha.com/search/product/?category_id1=16445&&category_id2=16446&product_id=1048874[/url]

    Tahle Yamaha zvládá 4 Ohmy stoprocentně, ale je to vyšší/dražší model:
    [url]http://www.hifionline.cz/av-receivery/1872-av-receiver-yamaha-rx-v775/[/url]

    Kdyby to kino Pioneer DCS-370 mělo digitální vstup zvuku (koaxiální nebo optický), tak by šlo používat jako standardní AV Receiver a stačilo by koupit nový DVD přehrávač nebo Bluray přehrávač nebo Media Player. Jenže podle popisu to kino žádný digitální vstup zvuku nemá, takže tudy cesta bohužel nevede.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.