Sobota , 27. 07. 2024

Věroslav

Receiver + repro (rada,pomoc) koupě do 8000,-

Zdravím,

Tak už asi měsíc procházím veškeré fora a diskuze na toto téma,ale nikde nic konkretního. Proto jsem si dovolil napsat o radu zde.

Sháním RECEIVER + repro do 8.000,- kč

Doma mám tuto sestavu:
* Bluray přehravač Philips BDP5180/12 http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbint/cpindex.pl?slg=cs&scy=cz&ctn=BDP5180/12
* Satelitní příjímač ARIVA 200 HD http://avmania.e15.cz/ferguson-ariva-200hd-recenze-hd-prijimace
* TV SAMSUNG LCD 32″ (na vánoce se bude kupovat 3D TV cca 42″)
—-
* starší domací kino DENVER DRS 1708 http://www.denver-electronics.com/denver-drs-1708/

No a nyní přichází má otázka. Chci nějak využít tyto bedny z toho DENVERU (pro začátek) po případě doporučte nějaké levné repro 5+1 do obyvacího pokoje v panelovém domě. Tak abych si mohl krásně využit Bluray a na nich filmy,zároveń sledovat i HD programy na satelitu. Proto vznikl nápad zakoupit nějaký receiver zatím se zda nadherný i do budoucnosti tento receiver je i cenově dostupný /počítam s cenou do 5500,- – 6000,-kč / za receiver.

– YAMAHA HTR-3064 http://www.datart.cz/katalog/AV-prijimac-YAMAHA-HTR-3064.html

nebo

– SONY STR-DH520 http://www.datart.cz/katalog/AV-prijimac-SONY-STR-DH520.html

No a teď to nejduležitější jaké koupit nebo opět otázka lze použit pro začátek ty plastové bedny z toho Denveru ?? Nebo raději koupit zatím nějake GENIUS ve dřevě do 1500,- v 5+1 ?? A časem koupit repro. Nebo koupit tyto repro Pioneer S-SP24-QL http://h-centrum.cz/hifi-a-dvd/reproduktory/sady/pioneer-s-sp24-ql-sada-5-reproduktoru-pro-domaci-kino-5x80w-%28id%3Dsp24q%29.html No a to je ten problém v repro se vubec nevyznám co by jste mi doporučili ?? Ale radši bych napřed použil ty bedny z denveru .. 🙂 a Potom casem koupil kvalitnejsi repro …

Děkuji všem za reakce…

Přidejte komentář

143 komentářů

  1. Re: Receiver + repro (rada,pomoc) koupě do 8000,-
    Za ty peníze si opravdu nelze moc vyskakovat. Oba ty Receivery budou asi plus mínus stejné, takže je asi celkem jedno, který zvolíte.

    Na ty pidibedničky Pioneer a na cololi podobného rovnou zapomeňte – to bude stejná kategorie chrchlátek, jako máte u toho domácího kina Denver. Aktivní počítačové bedny Genius a spol taky nic neřeší.

    Bedničky Denver mají impedanci 6 Ohm:
    http://www.masterpiece.dk/UploadetFiles/11174/138/DENVER_DRS-1700_DRS-1708.pdf
    To musí umět i AV Receiver. Některé umožňují připojení jenom beden s impedancí 8 Ohm. Pokud se nepletu, tak 6 Ohm Yamaha umí, ale musí se na to v jejím menu přepnout. U Sony nevím. Dá se to najít v manuálu ke konkrétnímu modelu AV Receiveru. Pro jistotu to ale před koupí ověřte i u té Yamahy, pokud byste si vybral Yamahu.

    Subwoofer Denver bude s největší pravděpodobností pasivní. Pokud ano, nelze ho k žádnému AV Receiveru připojit – připojit lze jen aktivní subwoofer. Pokud je aktivní, můžete použít bedničky i subwoofer Denver. Pokud je subwoofer Denver pasivní, tak jsou dvě možnosti:

    1) Použít od kina Denver 5 bedniček a dokoupit aktivní subwoofer (třeba bazarový). Pokud bude subwoofer alespoň trošku slušný, tak to bude slušně basovat, ale středy a výšky asi za moc stát nebudou – budou to limitovat ty bedničky Denver.

    2) Koupit dvě sloupové reprobedny (třeba i bazarové) a ty použít jako přední bedny. Od kina Denver použít jen 3 bedničky – center a satelity. Pokud budou ty sloupové bedny trošku slušné, bude to basovat i v konfiguraci 5.0 – tedy bez subwooferu. Samozřejmě to asi nebudou tak mohutné basy jako u konfigurace se subwooferem, ale zase by měly být výrazně lepší středy a výšky.

    Pokud to budete používat jen na filmy, tak si můžete vybrat z obou variant – podle toho, co preferujete – zda víc basů, nebo vyváženější zvuk. Pokud to budete používat i na hudbu, tak já sám za sebe bych doporučil jednoznačně variantu číslo 2)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.