Pátek , 03. 05. 2024

Alexej

Posun zvuku při konverzi videa

Dobrý den.
Mám hodně originálních i nahraných filmů na DVD. Protože jsou soubory (filmy) v tomto formátu zbytečně velké, konvertuji je do formátu AVI, takže se mně jich pak na jedno DVD vejde víc. Poslední dobou se ale setkávám stále častěji s problémem, že na začátku zkonvertovaného filmu je vše v pořádku, ale na konci je zvuk posunutý oproti obrazu, někdy až třeba o 5 sekund. Není rozhodující, jestli jde o film z riginálního DVD nebo nahraného z televize, vyskytuje se to v obou případech. Jen u filmů stažených z NETu se tento nedostatek neobjevuje. Asi by to šlo odstranit nějakou synchrozinací, tomu já ale nerozumím. Pokud by to šlo, můžete mi to někdo vysvětlit nějak jednoduše?
Děkuji za radu a přeji Hezký den.
Milan

Přidejte komentář

89 komentářů

  1. Re: Posun zvuku při konverzi videa
    To je na 100% způsobeno změnou snímkové frekvence. Pokud má zdrojové video 24 FPS a vy je nově zkonvertujete na 25 FPS, máte rozhozený zvuk, což se samozřejmě postupně zhoršuje, jak se zpoždění nebo předbíhání zrychluje.

  2. Re: Posun zvuku při konverzi videa
    Rozumím a děkuji za odpověď. Vždyť by ale měla být alespoň továrně vyrobená DVD všechna stejná a já taky konvertuji stále stejně. Proto se laicky domnívám, že by to tak mělo být buď u všech nahrávek nebo u žádné. A proč u filmů stažených z NETu se to neobjevuje? Asi tomu opravdu nerozumím. Prosím ještě o radu, zda se tomu dá nějak předejít nebo to opravit či frekvenci před konverzí sjednotit. Děkuji. Milan

  3. Re: Posun zvuku při konverzi videa
    Doporučuji si přečíst

    http://www.digilidi.cz/avi-na-dvd-prehravacich-aneb-proc-nektere-hraje-a-jine-ne
    http://www.digilidi.cz/mkvmerge-navod-pridani-audio-stopy-titulku-k-mkv-videu
    http://www.digilidi.cz/virtualdub-zaklady-editace-videa-navod

    Spousta užitečných informací, které ale přímo neřeší problém. Zvuková stopa by neměla být konvertována do VBR, ale CBR. Dále bych zkusil jiný program na konverzi. DVD sice můžou mít všechna stejné FPS, ale v konverzním programu můžete mít nastaven výsledek na jinou hodnotu. I FPS 24,976 versus 25 FPS je rozdíl.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.