Sobota , 27. 07. 2024

Věroslav

Převod Video signálu do DVD

Chtěl bych se zeptat, jak nejlépe převedu staré VHS kazety do počítače. Chtěl bych si pořídit HTPC s televizní kartou AverMedia TV Duo Hybrid PCI-Express. Je možnost nějak VHS dostat na HDD, popřípadě z analogové kamery? Díky.

Přidejte komentář

379 komentářů

  1. Re: Převod Video signálu do DVD
    Jde to. Většina TV karet v počítači má videovstup, přes který se to realizuje. Stejně tak lze využít i DVD/HDD rekordér.

    U počítače zapojíte do TV karty cinch (žlutý, kompozitní) video-in kabel, nebo černý vícepinový S-Video kabel z VHS. Dále zapojíte do zvukové karty počítače na line-in vývod zvuku z VHS. Musíte se proprat s tím, co konkrétně máte – většinou lze vše řešit přes redukce a podobně.

    V ovládacím softwaru TV karty potom na počítači navolíte příslušný vstup, formát záznamu videa a v reálném čase pořídíte kopii z VHS. Tu lze potom na počítači dále libovolně zpracovávat.

  2. Re: Převod Video signálu do DVD
    Mám velmi dobrou zkušenost se studiem Pinacle a zařízením DAZZLE-třeba to bude vyhovovat

  3. Re: Převod Video signálu do DVD
    Lze to stáhnout z kamery, prostříhat a vkládat přechody celkem slušně i ve Windows Movie Makeru. Je to formou nabídek, takže brnkačka. Nějakou tu hodinku to trvá a pak je nutné vše převést do formátu DVD.

  4. Re: Převod Video signálu do DVD
    Lze to stáhnout z kamery, prostříhat a vkládat přechody celkem slušně i ve Windows Movie Makeru. Je to formou nabídek, takže brnkačka. Nějakou tu hodinku to trvá a pak je možno vše převést třeba do formátu DVD.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.