Čtvrtek , 28. 03. 2024

Soňa

Propojení TV, Zvuku, Projektoru atd..

Potřeboval bych poradit jak nejjednodušeji propojit několik zařízení a co k tomu budu potřebovat. Chtěl bych mít možnost sledovat TV, filmy přes projektor a poslouchat hudbu přes např. Spotify. Asi budu potřebovat nějaký reciever, který mi bude pouštět jednotlivé systémy. Nikde nemůžu najít nějaké jednoduché schéma propojení těchto systémů. Např. musím koax z antény řešit do televize, projektoru, či jej můžu dát jenom do nějakého recieveru a posílat obraz přes např.HDMI? Existuje vůbec taková možnost, zařízení? Děkuji za pomoc..

Přidejte komentář

2 komentáře

  1. Re: Propojení TV, Zvuku, Projektoru atd..
    AV Receiver je v principu multikanálový zesilovač. Levnější modely umí jen a pouze zesilovat. Dražší “síťové” modely umějí kromě zesilování také přehrávat hudbu z USB, z lokální sítě a z internetu. Video ale žádný běžný AV Receiver sám o sobě přehrávat neumí.

    Čili pokud jde o 3 funkce:
    1) přehrávání hudby
    2) přehrávání filmů
    3) příjem TV vysílání

    tak “lepší” AV Receiver může sám o sobě řešit jen bod 1)

    2) Na přehrávání filmů musí být nějaké zařízení schopné filmy přehrávat – např. Media Player, “chytrý” Bluray Player nebo PC/HTPC.

    3) Na příjem pozemního DVB-T TV vysílání musí být nějaké zařízení s TV tunerem. To může být např. Set-top-box.

    2+3) Taky lze sloučit funkce 2) a 3) do jednoho zařízení. Stačí pořídit Media Player s TV tunerem (např. WeTek Play nebo OpenElex Box atd.) nebo PC/HTPC s TV tunerem.

    1+2+3) A samozřejmě lze sloučit do jednoho zařízení všechny 3 funkce – Media Player s TV tunerem nebo PC/HTPC s TV tunerem samozřejmě zvládne přehrávat i hudbu, takže stačí levnější AV Receiver bez síťových funkcí.

    Pokud není nutný multikanál, tak lze AV Receiver nahradit stereo zesilovačem s digitálními vstupy.

    Typické zapojení je jednoduché:

    1) HDMI výstupy zdrojů obrazu a zvuku se propojí s HDMI vstupy AV Receiveru

    2) HDMI výstup AV Receiveru se propojí s HDMI vstupem projektoru

    Lze to samozřejmě propojit i jinými způsoby …

  2. I recently tried https://www.cornbreadhemp.com/collections/full-spectrum-cbd-oil for the pre-eminent time and was pleasantly surprised past the results. Initially skeptical, I create that it significantly helped with my desire and slumber issues without any unconcealed side effects. The lubricator was easy to put to use, with definite dosage instructions. It had a merciful, vulgar grain that was not unpleasant. Within a week, I noticed a marked upgrading in my total well-being, hunch more languorous and rested. I cognizant the regular technique to wellness CBD offers and plan to at using it.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.