Sobota , 27. 07. 2024

Věroslav

[RADA] MMC nebo HTPC k TV + 5.1 zvuk?

Zdravím, potřeboval bych poradit. Mám tuto TV

[code]http://www.alfacomp.cz/php/index.php?eid=106140&Search=ue40eh5000&SearchType=1&SearchSubmit=1[/code]

a tyto bedny

[code]http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=1051400850U800012N1[/code]

První dotaz je, jakým způsobem zapojím bedny tak, aby hrál zvuk 5.1 z TV? Půjde to nějak napřímo nebo to bude chtít něco dokoupit?

Druhý dotaz je, že chci dokoupit nějakou tu krabičku abych na to moh přehrávat všecky ty videa a já nevím co ještě + prohlížeč aby to mělo atd. Souvisí to vlastně i s první otázkou, aby ta krabička měla výstupy na 5.1, ty bedny nemají optický vstup, takže cinche. Nevím jestli HTPC či MMC nebo úplně něco jiného, normální PC tam napojovat nechci, prostě něco malého co u toho bude ležet a pude ovládat ovladačem. Jinak zkoušel sem napojit notebook na tu TV přes HDMI kabel a mělo to úplně divné barvy, tak aby to bylo ok. Možná blbé dotazy, ale snad poradíte. Co se týče ceny, nerozhoduje, ale byl bych rád za možnosti ve více cenových kategoriích. Díky

Přidejte komentář

3 komentáře

  1. Re: [RADA] MMC nebo HTPC k TV + 5.1 zvuk?
    Přímo z TV to hrát 5.1 nebude, protože TV nemá analogový 5.1 výstup zvuku.
    S většinou Media Playerů je to podobné – těch, které mají analogový 5.1 výstup zvuku a všechny potřebné dekodéry prostorového zvuku, je málo. Já vím jen o některých modelech značky DUNE – třeba HD Max a HD Duo:
    http://dune-hd.com/eng/products/full_hd_media_players/14
    Ale jejich ceny nejsou pěkné …

  2. Re: [RADA] MMC nebo HTPC k TV + 5.1 zvuk?
    Že by všechno řešil klasický AV Receiver s Pre-outem je samozřejmě jasné – to se ale vzhledem k ceně nevyplatí. Problém by možná mohl řešit nějaký takovýto dekodér:
    http://www.dealextreme.com/p/5-1-channel-dts-ac-3-home-theater-audio-decoder-71817

    Digitální optický výstup zvuku na TV by se připojil k jednomu z digitálních optických vstupů zvuku na dekodéru.

    Libovolný Media Player s digitálním výstupem zvuku (bez 5.1 analogového výstupu zvuku a bez vlastních dekodérů) by se k dekodéru připojil optikou k druhému digitálnímu optickému vstupu zvuku, nebo koaxiálem ke koaxiálnímu vstupu zvuku.

    Jestli a jak by to opravdu fungovalo ale zaručit nemůžu – nemám s podobnými krabičkami žádné zkušenosti. E-Bay a DealExtreme je podobných Čínských udělátorů plný. Předpokládám, že to budou nabízet i překupníčci na Aukru.

    Asi by ale bylo lepší najít nějakou krabičku, která má kromě “starých” dekodéru DTS a AC-3 i dekodéry “pro Bluray” – Dolby TrueHD, DTS Master Audio a DTS HD High Resolution.

    Jestli to zvládne dekódovat i 3/2 zvuk u TV vysílání v DVB-T taky netuším – na TV nekoukám ani mono. Čert ví, co to to jejich 3/2 je. Pokud to chápu správně, tak je to standardní AC-3 alias Dolby Digital v 5.0:
    http://www.ceskatelevize.cz/vse-o-ct/technika/zvukovy-doprovod/

  3. I really happy found this website eventually. Really informative and inoperative, Thanks for the post and effort! Please keep sharing more such blog.Also feel free to visit may web page. Truck <a href=”https://dieselclinicllc.com/”>Engine Repair.</a> done right is a lifesaver for any fleet! Reliable and efficient solutions are crucial to keep trucks on the road and businesses running smoothly.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.