Pátek , 29. 03. 2024

Soňa

Zapojení mikrofonu k AV receiveru

Dobrý den,

chtěl bych se optat jakým způspbem vyřešit připojení microfonu k receiveru yamaha ht 3064. Nemá vlastní vstup pro microfon a já bych skrz něj potřeboval hnát zvuk z microfonu na karaoke a beatbox. Skrz AV mám připojené i PC, ale když do receiveru ženu zvuk z microfonu přes pc, je tam dost velka latence (opožděná vazba). Dá se tedy microfon napojit přímo do audio cinch vstupu v zesilovači, nebo je zapotřebí k tomu pořídit nějaký předzesilovač? Případně jaký?

Předem moc děkuji za informace, s pozdravem Kulhánek.

Přidejte komentář

91 komentářů

  1. Re: Zapojení mikrofonu k AV receiveru
    Samotný mikrofonní předzesilovač by vám nepomohl, protože AV Receiver umí přijímat zvuk jen z jediného zdroje (neumí míchat zvuk ze dvou vstupů). Možnosti vidím dvě:

    1) Malý mixážní pult, který bude mít alespoň jeden mikrofonní vstup a jeden linkový vstup (pro PC). V něm se smíchá zvuk z mikrofonu se zvukem z PC a pošle se to do AV Receiveru. Bazar s hudebními nástroji je například zde:
    http://www.midi.cz/Default.aspx?c=14

    2) Lepší zvuková karta – nejlépe nějaká levná “profesionální” – tedy určená pro amatérské muzikanty. Ta by výše uvedeným problémem trpět neměla:
    http://www.midi.cz/Default.aspx?c=15
    Před koupí je samozřejmě vhodné kontaktovat prodávajícího a zeptat se ho, zda karta umí míchat zvuk z mikrofonu se zvukem z PC.
    Ale asi by měla posloužit i běžná lepší zvuková karta.

  2. Re: Zapojení mikrofonu k AV receiveru
    Moc ti děkuji za informaci, kazdopadne kdybych nepotreboval michat zvuk z pc s microfonem, tak by stacil ten predzesilovac ze? Stejne to vidim na ten mixacek, uz jen z hlediska praktickeho vyuziti. Jeste jednou diky a mej se, Michal.

  3. Re: Zapojení mikrofonu k AV receiveru
    Pokud má jít do AV Receiveru zvuk jen a pouze z mikrofonu, tak by samozřejmě stačil jakýkoli mikrofonní předzesilovač, který zesílí zvuk z mikrofonu na linkovou úroveň. Předzesilovač ale musí podporovat typ mikrofonu, který máš – dynamický nebo kondenzátorový (ten, pokud nemá vlastní baterii, tak vyžaduje napájení z předzesilovače). Tenhle by měl podporovat oba typy mikrofonů, ale vyzkoušený ho samozřejmě nemám:
    http://www.gme.cz/audio-video-vyhybky-rozbocovace-a-prepinace/avx-150-micro-box-p755-129/

    Musí se k němu dokoupit adaptér:
    http://www.videotech.cz/prislusenstvi/adapter-12v-0-3a

    Pro připojení ke stereo vstupu AV Receiveru bude potřeba rozbočovač:
    http://www.gme.cz/redukce-pro-av/redukce-cinch-konektor-2xcinch-zdirka-p809-093/

  4. Velmi si cením informací. V každém případě by předzesilovač měl stačit, kdybych nepotřeboval kombinovat zvuk z PC s mikrofonem, ne? Pokud jde o mixér, vidím věci stejně, ale pouze z hlediska skutečné užitečnosti. Ještě jednou děkuji a mějte se fajn. Michal. buildnow gg 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.