Pátek , 26. 07. 2024

Anna

MPEG2 nebo 4 při nákupu plasmy?

Mám dilema, jaký MPEG zvolit u nové TV…Mé znalostí končí tím, že MPEG4 je nutný pro fullHD/HDTV, ale jsem zmaten, proč cpou výrobci LG a SAMSUNG MPEG4 do “HDready” televizí s nižším rozlišením ??? Aspoň je to vidět u modelů r. 2009 (42B450 nebo 42PQ3000)…., ale zase teď se dají sehnat HDready modely 2008 s MPEG2 za super ceny….(42PG6000)

Prosím poraďte laikovi. Díkes

Přidejte komentář

142 komentářů

  1. Re: MPEG2 nebo 4 při nákupu plasmy?
    I HD Ready televize si poradí s Full HD zdrojem a převede jej. A i 720p obraz vypadá oproti SD zatraceně dobře. MPEG-4 tedy i v HD ready televizi význam má. Ovšem zda to má význam z hlediska toho, kdy bude v MPEG-4 něco k chycení v éteru, je věc další a moc optimisticky to nevidím. Nakonec později se to dá řešit set top boxem…

  2. Re: MPEG2 nebo 4 při nákupu plasmy?
    mpeg4 vůbec neřešit při nákupu plazmy. dnes se v mpeg4 vysíla jen na malé ploše [url]http://www.digizone.cz/texty/pokryti-sit-c/[/url] a tam se tedy mpeg 4 uplatní, ale rozhodně ne jako kriterium při nákupu. vtip je taky v tom, že mpeg4 nemusí zanmenat full hd dokonce ani hd. jestli se ještě naše generace dočká hdtv tak tedy pravda v mpeg4 ale ne v dvb-t ale v dvb-t2 a to ješetě žádná dosud prodávaná televize neumí a do budoucna se bude řešit novým settop boxem (dvb-t2) takže asi tak.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.