Úterý , 30. 04. 2024

Blahoslav

Evropská HDTV bude s Dolby

Jak oznámila firma Dolby Laboratories, budou první evropské stanice s HDTV používat Dolby Digital. Ten bude integrován přímo do set top boxů.

02. 02. 2007

Jak oznámila firma Dolby Laboratories, budou první evropské stanice s HDTV používat Dolby Digital. Ten bude integrován přímo do set top boxů.

A které stanice to jsou? Francouzská Canal+, německá Premiere a anglická BSkyB. S HDTV to v Evropě zatím není moc valné, to v USA a především v Japonsku se rozšiřuje podstatně rychleji. Ovšem podle odhadů už by v roce 2009 mělo mít 43,4 miliónu evropských domácností digitální satelit a 10 a ž 15 % z nich pak HDTV dekodér. Překážkou je nejen nutnost si pořídit HDTV dekodér, ale i novou televizi. O ceně snad ani nemá cenu mluvit. Fundovaný odhad, jak to bude u nás, si vůbec nedovolím vypustit.

Zdroje článku:
sdílet
tisknout

Témata pro vás

Výběr článků

I v dnešní době je hodně lidí, kteří telefonování za volantem řeší po staru – buď nevolají, nebo zvednou telefon k uchu, bezpečnost nebezpečnost, pokuta ne pokuta. Já jsem nějakou dobu toto řešil telefonem v držáku a hlasitým odposlechem. Levné, ale nepohodlné. Do doby, než na mě vykoukl testovaný produkt od BML doslova za pár korun…
Závody v pokroku v oblasti umělé inteligence jsou v plném proudu. Jednotlivé společnosti dělají vše proto, aby mohli zákazníkům nabídnout lepší možnosti AI. Po dlouhé době je tu něco, v čem mohou technologičtí giganti skutečně soutěžit. Jedna z nejznámějších technologických společností, Huawei, se zaměří na zvýšení výroby svého AI čipu Ascend 910B na úkor výroby svých telefonů Mate 60, alespoň v jednom závodě.

Nepřehlédněte

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek