Čtvrtek , 02. 05. 2024

Zikmund

Srovnání domácích tiskáren Canon, Epson a HP: Která vyjde nejlevněji?

Když se řekne pojem „domácí tiskárna“, většina z nás si představí kompaktní inkoustovou tiskárnu. Ty jsou totiž, na rozdíl od laserových tiskáren, univerzálnější a v domácnosti využitelnější – vytisknete s nimi jak texty, tak i vysoce kvalitní obrázky a fotografie. U českých spotřebitelů jsou pak nejpopulárnější inkoustové tiskárny značek Canon, Epson a HP. V tomto článku vám nabízíme srovnání nákladů na tisk vybraných TOP modelů tiskáren od zmíněných výrobců.

14. 08. 2019

Když se řekne pojem „domácí tiskárna“, většina z nás si představí kompaktní inkoustovou tiskárnu. Ty jsou totiž, na rozdíl od laserových tiskáren, univerzálnější a v domácnosti využitelnější – vytisknete s nimi jak texty, tak i vysoce kvalitní obrázky a fotografie. U českých spotřebitelů jsou pak nejpopulárnější inkoustové tiskárny značek Canon, Epson a HP. V tomto článku vám nabízíme srovnání nákladů na tisk vybraných TOP modelů tiskáren od zmíněných výrobců.

Inkoustové tiskárny Canon

Pokud sháníte základní, jednofunkční úspornou tiskárnu vhodnou i pro tisk fotografií, mohla by vám padnout do oka Canon Pixma G 1400. Tento model s plnitelnými zásobníky inkoustu pořídíte přibližně za 2700 Kč, přičemž sadu 4 náhradních velkokapacitních lahviček s inkoustem zakoupíte asi za 630 Kč.

Vyšší třídu fotografických tiskáren zde zastupuje Canon Pixma iP 8750, se kterou můžete tisknout fotografie (ale i dokumenty) až do formátu A3. Do tohoto modelu, jehož cena se pohybuje na hranici 7500 Kč, budete potřebovat dohromady 6 náhradních cartridge, které vás v XL variantě vyjdou přibližně na 2600 Kč. Za originální cartridge Canon si v tomto případě sice připlatíte, ale je možné se poohlédnout po levnějších, kompatibilních barvách do tiskárny.

Pro náročnější uživatele je určena i tiskárna Canon Pixma iX6850, kterou pořídíte za 4500 Kč. Stejně jako předchozí model umožňuje bezdrátové připojení a tisk až do formátu A3. Za sadu pěti originálních vysokokapacitních barev do tiskárny Canon v tomto případě zaplatíte cca 2200 Kč

Inkoustové tiskárny Epson

Nejlevnějším z vybraných modelů této značky je kompaktní jednoúčelová tiskárna Epson WorkForce WF-2010W, která se pyšní bezdrátovým připojením přes Wi-Fi a rychleschnoucím inkoustem odolným vůči rozmazání. Je však nutné počítat s tím, že za náhradní cartridge zaplatíte zhruba stejnou částku, jako za tiskárnu samotnou. Sadu náplní zakoupíte za 1800 Kč, přičemž za novou tiskárnu zaplatíte přibližně 2000 Kč.

K TÉMATU  Full HD LCD na postupu: Xoro HTL 4242w

Pro náročnější domácnosti a domácí kanceláře je vhodná rychlá a úsporná tiskárna Epson WorkForce WF-5110DW, kterou zakoupíte za cenu kolem 4000 Kč, což je i přibližná cena vysokokapacitních originálních barev do tiskárny Epson. Tento model disponuje možností automatického oboustranného tisku a bezdrátového připojení přes Wi-Fi.

Pro profesionální fotografy i nadšence je určena úsporná tiskárna s tankovým systémem Epson EcoTank L 805, která k tisku využívá 6 barev inkoustu. Do této tiskárny je inkoust doplňován z vysokokapacitních lahviček, které mají dle výrobce vystačit až na 1800 fotografií. Cena tohoto modelu se pohybuje kolem 7000 Kč a náhradní sada lahviček s inkousty je k dostání za 1550 kč.

Inkoustové tiskárny HP

Základní model HP Officejet Pro 8218 uživatelům nabízí za cenu přibližně 4500 Kč bezdrátové připojení přes Wi-Fi a možnost oboustranného tisku. Je zde však nutné počítat s vyšší cenou spotřebního materiálu. Originální cartridge do tiskárny HP vás v tomto případě budou stát téměř 3500 Kč.

Pro náročnější domácnosti a menší firmy je určena rychlá tiskárna HP Officejet Pro 251 dw s velkým zásobníkem papíru, možností bezdrátového připojení a mobilního tisku. Pro tuto tiskárnu najdete využití v domácí kanceláři, nebo pokud potřebujete tisknout větší množství dokumentů a případně i fotografie. Sadu všech čtyřech originálních cartridge zakoupíte za asi 3100 Kč.

Vychytávkou od HP je termosublimační kapesní tiskárna HP Sprocket Z3Z93A za přibližně 3000 Kč, která je určena výhradně k tisku fotografií. Do této tiskárny nepotřebujete inkoust – vystačíte si se speciálním fotopapírem. Cena jedné fotografie vytištěné s touto tiskárnou se pohybuje kolem 13 Kč/ks.

U většiny zmíněných modelů tiskáren můžete náklady na tisk snížit použitím kompatibilních barev do tiskáren. Před samotnou koupí tiskárny tudíž doporučujeme ověřovat nejen cenu tiskárny a originálních náplní, ale také to, zda se do ní vyrábí i náplně kompatibilní a jaká je jejich cena.

Zdroje článku:
sdílet
tisknout

Témata pro vás

Výběr článků

Odolné věci máme rádi, rádi je vždy potrápíme a ještě více nás těší, když přežijí a lze napsat, že výrobce nelže a výrobek je opravdu kvalitní. Podobně tomu bude u testovaného disku HD830, který nás zaujal již asi před rokem na prezentaci společnosti AData. Doba evidentně dozrála a těžký kovový kvádřík dorazil i k nám do redakce…
Jistě znáte scény z filmů, kde, pro zvýšení napětí, při kopírování dat do nebo z počítače toho úplně nejvíc nejzlejšího padoucha prožívá hlavní hrdina perné chvíle, protože to jde prostě strašně pomalu. Kdyby měl po ruce testovaný SSD disk AData SE760, asi by si ušetřil mnoho nervů a potu...

Nepřehlédněte

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek