Sobota , 27. 04. 2024

Jaroslav

Nová specifikace HDMI 2.0a

09. 04. 2015

09. 04. 2015

Nezisková organizace HDMI Forum včera oznámila dokončení a vydání nové verze specifikace HDMI 2.0a.

Specifikace byla aktualizována pro přenos HDR formátů (High Dynamic Range Imaging), které nabízejí rozšíření kvality obrazu vyššími detaily na tmavé i světlé části obrazu současně. „Uvědomili jsme si, že HDR bude kritický prvek vývoje odvětví. Naše podpora HDR umožňuje výrobcům, kteří přijali 800 + HDMI 2.0, vyvíjet produkty s vedoucím postavením na trhu a udržovat vzájemnou kompatibilitu v rámci celého HDMI ekosystému,“ řekl Robert Blanchard, předseda HDMI Forum, Inc.

TIP: DisplayLink a 5K obraz putující skrz USB

Přidání podpory HDR má dle slov ředitele organizace Arnolda Browna znamenat též udržení kroku s Hollywodem v rámci podpory nejnovějších technologií pro obsah jeho produce.

TIP: Xtreamer Prodigy 4K: Multimediální centrum s nahráváním na HDMI vstupu

Připomeňme jen, že HDMI 2.0 znamená mimo jiné podporu pro 4K rozlišení v 50 / 60 Hz, také zejména 32 audio kanálů a s tím spojený datový tok 18 Gbit/s.

Zdroje: HDMI.org, HDMI Forum

Zdroje článku:
sdílet
tisknout

Témata pro vás

Výběr článků

Spousty souborů, videa, obrázky a hudba se závratnou rychlostí rozrůstají, a už ani nevíme, kam s nimi. Než bude vše přístupné a dostupné online ještě chvíli potrvá, a tak se v mezičase můžeme upírat jedině k pevným diskům. A pokud to má mít řád a efekt, chce to síťové úložiště NAS.

Aktualizováno o fotky dodaného štítu! Nedostatek ochranných pomůcek se stal v boji s nákazou Covidem-19 celosvětovým  problémem. Jejich absence přímo ohrožuje ty, kteří za nás bojují v první linii. Zdravotníci, policisté, hasiči a mnoho dalších, kteří přicházejí do styku s nákazou každý den, nemají dostatek vybavení, které by je dokázalo ochránit. To jsme se rozhodli změnit.
Z telefonu myPhone Hammer Iron 3 jsme příliš nadšení nebyli pro jeho hardwarovou nedostatečnost a absenci 4G. Výrobce však vyrukoval s modelem LTE, který vypadá stejně, uvnitř jde však o úplně jiný stroj. Přirovnali bychom jej ke Golfu GTI, ten je stále “lidovým” Golfem. Proti základnímu modelu s výkonem kolem 100 koní jde však o zcela jiný stroj, krotící stádo 230 plnokrevníků.

Nepřehlédněte

Umax 12Wg Tab zasvěceným více či méně připomene zařízení od Microsoftu, tedy 2 v 1 jménem Surface. Tedy tablet spolupracující s klávesnicí, se kterou není vyloženě napevno spojen kloubem, proto potřebuje svůj stojánek...
Na sportování jsem příliš líný, uznávám bez mučení. O to víc mě zaskočil šéfredaktor, když mi nabídl k otestování chytrý náramek X-Fitpolo od firmy Niceboy. Byl jsem zvědavý, zda mě monitoring mého těla přinutí se sebou něco dělat.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek