Čtvrtek , 09. 05. 2024

Ctibor

ChatGPT může číst své odpovědi nahlas

19. 03. 2024

19. 03. 2024

Nová funkce OpenAI Read Aloud pro ChatGPT by se mohla hodit, když jsou uživatelé na cestách. Když se uživatelům nahlas přečtou odpovědi jednou z pěti hlasových možností, nemusí koukat ne obrazovku. Nyní je k dispozici jak ve webové verzi ChatGPT, tak v aplikacích ChatGPT pro iOS a Android.

Možnost čtení ve 37 jazycích

Čtení nahlas se nabízí hned ve 37 jazycích, ale automaticky rozpozná jazyk textu, který čte, a tato funkce je dostupná pro GPT-4 i GPT-3.5. Je to zajímavý příklad toho, co OpenAI dokáže s multimodálními schopnostmi (schopnost číst a reagovat přes více než jedno médium), které byly odhaleny brzy poté, co konkurent, Anthropic, přidal podobné funkce do svých modelů AI.

ChatGPT spustil v září 2023 funkci hlasového chatu, kde se uživatelé mohou přímo ptát na výzvy chatbota bez psaní. Nová funkce však umožní lidem, aby ChatGPT četl písemné odpovědi nahlas, a uživatelé mohou nastavit chatbota tak, aby vždy reagoval verbálně, když odpovídá na výzvy.

V mobilních aplikacích mohou lidé klepnutím a podržením textu otevřít přehrávač pro čtení nahlas, kde si mohou přečtení přehrát, pozastavit nebo přetočit zpět. Webová verze zobrazuje pod textem ikony reproduktoru.

Zdroje článku:
sdílet
tisknout

Témata pro vás

Výběr článků

Testovanou kameru nekoupíte s hromadou více či méně zbytečného příslušenství, to si musíte dokoupit později. Dostáváte pouze kameru s USB kabelem a akumulátorem, což nebývá v tomto segmentu časté. Pro někoho klad, jinému to vadit může. Je Mi Action Camera 4K čistokrevným lovcem adrenalinu či spíše zmenšeným digitálním fotoaparátem pro náročnějšího uživatele?
Vláda v roce 2020 schválila zavedení DPH na malé zásilky ze zemí mimo Evropskou unii. Dosud byly balíčky v hodnotě do 22 eur od daně osvobozeny. Novela zákona tak zavádí do české legislativy předpis EU, který tuto výhodu od roku 2021 ukončuje. Stát si od opatření slibuje větší výběr daní a spravedlivější tržní prostředí. Odborníci očekávají zdražení zboží a snahy o obcházení nových pravidel.

Nepřehlédněte

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek