Sobota , 27. 04. 2024

Jaroslav

Před Vánoci se notebooky prodávaly lépe

Autor: Stuart Miles, FreeDigitalPhotos.net
Autor: Stuart Miles, FreeDigitalPhotos.net

17. 01. 2014

17. 01. 2014

Dle zjištění serveru Digitimes vzrostly celosvětově prodeje notebooků v posledním „kvartálu“ roku 2013 o 4,1 %. Růstu zájmu ze strany koncových zákazníků i firem pomohly levné procesory od Intelu.

Druhou stanou mince zůstává fakt, že celosvětově přesto dodávky v roce 2013 spadly o 10,6 %, což i přes chvilkový záchvěv optimizmu koresponduje s dřívějšími informacemi od stejného zdroje.

Autor: Stuart Miles, FreeDigitalPhotos.netZ výrobců si koncem roku 2013 nejlépe stálo Lenovo, špatně si nevedl ani Asustek a Acer opět díky levným modelům. HP byl jedním z mála výrobců, jemuž objednávky stagnovaly i v tomto období, protože vzdělávací instituce, na které se orientuje, nakupovaly málo.

Žebříček výrobců za rok 2013 vypadá následovně:

  • 1) Lenovo (vyhrálo a na první příčce vystřídalo HP)
  • 2) HP
  • 3) Dell (předběhl Acer na třetí příčce)
  • 4) Acer
  • 5) Apple (díky MacBooku Pro vytlačil Toshibu)
  • 6) Toshiba
  • 7) Samsung

Zdroj: Digitimes

Zdroje článku:
sdílet
tisknout

Témata pro vás

Sluchátka Niceboy HIVE bones využívají technologii vedení zvuku přes lícní kosti. Váš zvukovod zůstává stále otevřený, takže slyšíte zvuky okolí. Pro mne je toto nesporná výhoda, například při jízdě na kole nebo při běhání. Ten, kdo se naopak chce od okolních zvuků oprostit, tomu bychom je nedoporučovali.
Závody v pokroku v oblasti umělé inteligence jsou v plném proudu. Jednotlivé společnosti dělají vše proto, aby mohli zákazníkům nabídnout lepší možnosti AI. Po dlouhé době je tu něco, v čem mohou technologičtí giganti skutečně soutěžit. Jedna z nejznámějších technologických společností, Huawei, se zaměří na zvýšení výroby svého AI čipu Ascend 910B na úkor výroby svých telefonů Mate 60, alespoň v jednom závodě.

Nepřehlédněte

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek