Sobota , 04. 05. 2024

Květoslav

RICOH WG-50 – nový outdoorový fotoaparát

01. 06. 2017

01. 06. 2017

RICOH WG-50 je odolný proti nárazům – vydrží pád z výšky 1,6 metrů, a jeho mimořádně spolehlivá vodotěsná konstrukce zajistí bezstarostné snímání pod vodou až do hloubky 14 metrů. Model odolá tlaku až do 100 kg, a používat jej lze i při nízkých teplotách – až do mínus 10°C.

Fotoaparát nabízí řadu funkcí, které usnadňují pořizování snímků ve vysokém rozlišení 16 Mpx a videoklipů ve FULL HD rozlišení (1920 × 1080 pixelů). Je vybaven LCD displejem, jehož úroveň jasu lze okamžitě přizpůsobit úrovni osvětlení při fotografování.

Široká nabídka doplňkových příslušenství – především držáků – umožňuje fotoaparát bezpečně připevnit na jízdní kolo, surf, helmu apod. Pomocí kreativních funkcí, jako jsou intervalové nebo vysokorychlostní snímání, může uživatel zachytit jedinečné snímky a videoklipy.

Vysoce odolná konstrukce

  • Zajistí až dvě hodiny nepřetržitého používání pod vodou v hloubce do 14 metrů
  • Pevná vzduchotěsná konstrukce odolá nárazu z výšky 1,6 metru
  • Odolnost proti mrazu až do -10 ° C a vůči tlaku až do 100 kg

Výjimečná kvalita obrazu

  • WG-50 má CMOS snímač s rozlišením 16 Mpx, který zajišťuje vysoké rozlišení snímků, nízkou hladinou šumu a vysokorychlostní snímání. Zároveň disponuje citlivostí ISO až 6 400 při nízkém šumu. Tato kombinace zajišťuje kvalitní, ostré snímky za jakékoliv situace.
  • Fotoaparát nabízí inovativní funkce, jako je například režim „Noční snímek z ruky“, který automaticky zachytí několik snímků stejné noční scény, které spojí do jednoho snímku bez rozmazání.
  • U WG-50 najdete širokou škálu scénických režimů, které usnadňují fotografování.

Širokoúhlý objektiv s 5x optickým zoomem s ohniskovým rozsahem 28 – 140 mm

  • WG-50 je vybaven výkonným pětinásobným objektivem s optickým zoomem
  • + s ohniskovou vzdáleností od 5 mm do 25 mm (ekvivalentní přibližně 28 mm až 140 mm ve formátu 35 mm) – vyhovuje tak širokému spektru scén.
  • Poskytuje také další užitečné funkce, jako jsou: Makro režim pro zachycení detailů z pouhého jednoho centimetru, nebo funkci Inteligentní zoom pro fotografování v režimu teleobjektivu, která bez porušení kvality obrazu rozšiřuje rozsah přiblížení přibližně až 36krát (ekvivalent 1008 mm ve formátu 35 mm).

Snímání pod vodou

  • WG-50 je speciálně navržený pro fotografování a natáčení pod vodou – podvodní režimy jsou naprogramovány tak, aby optimalizovaly barvu a kontrast. Tyto režimy poskytují ostré a reálné snímky tím, že zvyšují odstíny červené barvy, které se při fotografování pod vodou vytrácejí,
  • a účinně kompenzují ztrátu kontrastu způsobenou difúzí světla ve vodě.
  • Funkce Zapnutý + Vypnutý blesk umožňuje uživateli postupně zachytit dva snímky s jediným závěrem – jedním bez blesku a druhým s bleskem.

Šest LED světel pro makro fotografii + režim Autoportrét a LED světlo

  • Díky LED světlům je fotoaparát ideální pro makrofotografii.
  • Uživatel může na LCD monitoru zřetelně vidět mikroskopický svět, který nelze pozorovat pouhým okem, a bez námahy zachytit poutavé a detailní makro snímky.
  • Režim Autoportrét používá blikající LED kontrolky pro bezpečné zachycení obličeje v rámečku snímku.
  • Pomocí LED osvětlení lze fotoaparát použít ve tmě jako svítidlo.

Full HD nahrávání videoklipů

  • Model nabízí natáčení videoklipů ve FULL HD v rozlišení 1920 x 1080 px při poměru stran 16:9 a frekvenci 30 snímků / sek.
  • K dispozici je také funkce vysokorychlostního snímání pro pomalé přehrávání videoklipů.
  • Snímky/videoklipy lze přehrávat např. na LCD televizi díky integrovanému výstupu micro-HDMI (typ D).

Trojnásobná anti-shake ochrana proti rozmazaným snímkům

LCD monitor o velikosti 2.7”

Zdroje článku:
sdílet
tisknout

Témata pro vás

Výběr článků

Je tomu několik let, co jsem si kupoval auto a napadlo mě, jak by mělo být možnostech dnešních technologií jednoduché vlastnit věcičku, která by mi auto lokalizovala a dala vědět, kde se zrovna nachází. Profesionální monitorovací systémy byly nad moje (a obecně hodně předražené) možnosti. A nyní přichází Lamax s touto myšlenkou. Uchopili tento nápad za správný konec? Co vše vlastně za své peníze dostaneme?
Recenzi akční kamery Rollei 420 jsme vám nabídli před rokem, od té doby se stále chytáme na novější a „nadupanější“ model 430, který odlišuje hlavně displej na čelní straně a schopnost natáčet 4K při 30 FPS. V době představení jistě špička, jak si povede kamera v době, kdy se nachází prakticky na konci životního cyklu?
Není to až tak dávno, co jsem považoval pořízení notebooku za luxusní věc. Naštěstí vývoj v této oblasti je velmi rychlý a nyní se dají bez problému pořídit kvalitní stroje za velmi slušné ceny. Tuto strategii volí i výrobce Umax se svými notebooky, u nichž se nezaměřuje na ohromující výkony, ale spíše na praktičnost, mobilitu a v případě celokovového 13Wa Pro i odolnost a životnost.

Nepřehlédněte

Lamax před Vánoci chrlil jednu novinku za druhou, podobně jako konkurence. Nabídka se potěšitelně rozrostla o další a další zařízení, zejména v oblasti těch "chytrých". Lamax startoval na trhu s akčními kamerami, přidal reproduktory a sluchátka. Ty mám od nich dosud nejraději. Posledním kouskem, který jsem mohl vyzkoušet, je model Street2, jenž se s pořizovací cenou 890 Kč řadí mezi dostupnější bezdrátové reproduktory. Na cenové akce si zatím musíme počkat.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek