Neděle , 22. 09. 2024

Darina

Nová chytrá zástrčka IKEA dokáže monitorovat napájení

22. 09. 2024

22. 09. 2024

IKEA uvedla na trh svou inteligentní zástrčku Inspelning. Tato inteligentní zástrčka umožňuje uživatelům sledovat a upravovat, jak a kdy používají energeticky náročné spotřebiče. Funguje ve spojení s inteligentním centrem Dirigera společnosti IKEA a novou funkcí Energy Insights.

Co tato zástrčka umí?

Chytrou zástrčku Inspelning lze ovládat na dálku pomocí aplikace IKEA Home smart, dálkového ovladače nebo pohybového senzoru. To přidává pohodlí a flexibilitu, protože můžete zařízení zapínat nebo vypínat, když jste mimo domov, nebo automatizovat zařízení na základě pohybu. Je to v podstatě zástrčka, která vám umožní zapínat a vypínat vaši současnou domácí elektroniku, jako by to byla chytrá zařízení.

Funkce Energy Insights ve švédské aplikaci IKEA Home smart umožňuje lidem sledovat spotřebu elektřiny v reálném čase, což je v prostoru chytrých zástrček o něco unikátnější. Poskytuje údaje o spotových cenách elektřiny a porovnává spotřebu energie domácnosti s podobnými domy, což uživatelům pomůže najít, kde jsou jejich výdaje nejvyšší. IKEA plánuje tuto funkci v průběhu roku rozšiřovat tím, že bude nabízet personalizované poradenství o opatřeních na úsporu energie a doporučení ohledně vývoje a služeb, které mohou snížit spotřebu energie.

Inteligentní zástrčka Inspelning je malá a lehká, takže by neměla způsobovat problémy při používání. Ke každé chytré zástrčce můžete připojit pouze jedno zařízení, ale k jednomu dálkovému ovladači nebo snímači pohybu lze připojit více zástrček. Maximum je 10, což pomůže zefektivnit kontrolu nad vaší elektronikou. Uvedení chytré zástrčky Inspelning bylo poprvé představeno v květnu, kdy IKEA oznámila plány, jak pomoci kupujícím porozumět jejich spotřebě energie. Zástrčka měla vyjít v říjnu, ale na oficiálních stránkách IKEA si ji můžete koupit už dnes. Zatím je dostupná v USA a některých dalších trzích za cenu 11,99 USD, tedy v přepočtu kolem 270 korun. Můžeme doufat, že bude brzy dostupná i na našem trhu, aby mohla třeba i vám snadno pomoci mít přehled nad spotřebou.

K TÉMATU  Recenze Ainol Venus – Dostupný 4jádrový tablet s IPS displejem

Obrázky: IKEA

Zdroje článku:
sdílet
tisknout

Témata pro vás

Výběr článků

Sluchátka Genesis Oxygen 400 jsou vcelku netradičně mezi herními periferiemi v provedení do uší, tedy tzv. „špunty“. Přes to, aby mohla být herní, nabízí možnost připojit mikrofon. Vedle toho nás při vcelku nízké ceně překvapila bohatá výbava.
Elektronické obchodování umožnilo kupujícím nakupovat z pohodlí domova, ale když nevíte, od koho kupujete, může být online nakupování riskantní. Často však můžete zaznamenat znaky, které odlišují podvodného prodejce od autentického. Pojďme prozkoumat některé z těchto znamení.
Na novinku v portfoliu Verbatim jsme vás upozornili, nehonosí se žádnými armádními standardy, díky kompozitnímu matriálu KyronMAX má vydržet opravdu hodně drsné zacházení a ochránit data na flash disku. Je tomu tak? Pojďme na to.

Nepřehlédněte

Recenzi akční kamery Rollei 420 jsme vám nabídli před rokem, od té doby se stále chytáme na novější a „nadupanější“ model 430, který odlišuje hlavně displej na čelní straně a schopnost natáčet 4K při 30 FPS. V době představení jistě špička, jak si povede kamera v době, kdy se nachází prakticky na konci životního cyklu?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek