Středa , 01. 05. 2024

Svátek práce

Modelová obměna u HDD rekordérů LG

02. 04. 2007


Je jaro, všechno pučí a nejinak tomu je i u novinek mezi HDD DVD rekordéry. Všichni výrobci přichází postupně se slušivými jarními “kolekcemi“. LG uvedlo na náš trh dvojici RH 277H a 278H s disky kapacit 160 respektive 250GB.

LG je bohužel poněkud zabržděné v prezentaci svých nových produktů na oficiálních webech a nakonec jsem se k technickým podrobnostem dostal až na jejich polské mutaci. Oba modely jsou totožné, liší se jen velikostí disku. S potěšením lze kvitovat, že se stává standardem rozhraní HDMI, novinky mají navíc i USB port a DVlink pro připojení videokamery.

Zdá se, že se na nás všichni renomovaní výrobci domluvili a pro letošek pro český trh mají jen novinky s analogovými tunery a nejinak je tomu i u LG. Měl by zde fungovat alespoň jednotunerový plný PIP. Dobrá podpora by měla být zajištěna i pro příznivce DivX včetně titulků formátu SUB, SRT a SMI. Obsaženo má být i české OSD menu.

Obě novinky kromě HDD zapisují na všechny běžné média DVD-RAM, DVD+R/-R, DVD+RW/-RW a taktéž na DVD+R Double Layer. Velmi zajímavý je přímý záznam v reálném čase na HDD ve formátu MPEG4, přejatý z top modelu RH200 MHS, ale za mnohem příznivější cenu. Díky tomuto úspornějšímu zápisu se na 160GB disk vejde až 477 hodin a na 250GB až 726 hodin videa! Oba se už prodávají (zatím jen ve stříbrné verzi) na internetu za cca 7 950Kč respektive 9750Kč. Příští týden vám přineseme podrobnou recenzi.

Zdroje článku:
sdílet
tisknout

Témata pro vás

Druhá, resp. třetí, herní sluchátka od polské značky Genesis, udělají pod stromečkem radost. Už jenom ta velikost krabice… Dítě pak místo bot vybalí sluchátka a to jej jistě potěší. Znalci komedie Pelíšky si jistě vzpomenou na obdobnou scénu. Nicméně nic zde není samoúčelné, krabice skrývá haldu příslušenství a Neon 750 působí opravdu monstrózním dojmem.
Každému z nás se jistě stalo, že jsme omylem smazali soubor, zavadili o Delete, anebo se k němu chtěli později vrátit. První možností je Koš ve Windows již od pradávna. Co dělat, když jste jej vysypali (často automaticky), anebo jste tak učinili např. na paměťové kartě či flash disku, kde koš není nastaven? Zde přichází ke slovu různé utility, které data dokáží „vytáhnou ze záhrobí“. Jako dnes testovaný program EaseUS Data Recovery Wizard.

Nepřehlédněte

Jednou za čas mě přepadne touha hledat nejlepší příslušenství pro notebooky. Reproduktorů jsme již měli v redakci mraky, podobné množství akčních kamer či powerbank. Delší dobu mě mysl nutila uvažovat nad chladicími podložkami. Yenkee se neosvědčila zcela, podobně Trust GXT 220 (bez recenze), takže se vtírala myšlenka zkusit osvědčenou firmu, která má s chlazením bohaté zkušenosti, Cooler Master.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek