Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

Umax NTD38: Síťový přehrávač skoro-nové generace

07. 08. 2008

Nový síťový přehrávač od Umaxu přidává podporu kontejneru MKV a díky tomu už mu jen těžko předložíte soubor, který nezvládne. Kromě kabelu jej k síti připojíte i přes Wi-Fi, samozřejmě umí i vysoké rozlišení 1080p přes HDMI a navíc má displej, takže leccos vyřešíte i bez zapnuté televize. To vše za příznivou cenu necelých 6 tisíc.

Umax NTD38 spadá do kategorie multimediálních center, která pojmou pevný disk, ale přehrávají i z počítačové sítě nebo z internetu, případně ze zařízení připojených přes USB. NTD38 má navíc i moderní port eSata. Z obdobných zařízení jsme již podrobněji testovali Popcorn Hour A-100 a lehce se podívali na Emgeton Guru Tvix.

Jedním z nejdůležitějších parametrů přehrávače je schopnost přehrát většinu video formátů a kodeků. V tomto ohledu je IAMM NTD38 nekompromisní, zvládá s přehledem video kodeky MPEG 1/2/4, DivX, Xvid, WMV9, WMV9HD, H264, HD soubory (TS,TP,TRP) i formáty .MKV, .WMV, .AVI, .ISO, .IFO, .VOB, .MPG, .ASF, .DAT. Potíže mu nedělají ani audio formáty jako MP3, WMA, AAC, OGG, PCM, AC3, apod. Samozřejmostí je podpora českých titulků (CP 1250) v textových formátech SRT, SMI, SUB.

Model IAMM NTD38 bez pevného disku je k dostání za 5 990 Kč včetně DPH. Verze s předinstalovaným 750 GB SATA II diskem stojí 8 490 Kč.

Více informací: www.umax.cz

Zdroje článku:
sdílet
tisknout

Témata pro vás

Výběr článků

Vinylové desky (LP) se v posledních letech dokázaly vrátit na výsluní a jejich prodeje rostou. I malé dítě dnes stále ví, jak gramofonová deska vypadá. S audiokazetami či „cédéčky“ to ale, alespoň zatím, na podobný comeback nevypadá. To však nebrání tomu na tyto hudební nosiče alespoň zavzpomínat.
Polská značka nás nedávno vcelku překvapila sluchátky Argon 600, a proto jsme se již bez větších předsudků pustili i do testování herní myši Krypton 550. Produktoví specialisté si evidentně libují v chemických názvech vzácných plynů, nemyslíte? Jak tedy zvládají navrhnout herní myš?

Kdo hledá úložný prostor s větším objemem, než mají běžné flash disky, netouží jej mít připnutý na klíčích a přesto kompaktní, aby se vešel pohodlně do kapsy (nemluvě o kapacitě versus cena), pro toho může být tento „portable“ externí disk to pravé. Může mít i ještě s větší kapacitou, ale to už musí počítat s vyšší cenou a silnější krabičkou, než u tohoto 1 TB obsahem velkého 2,5palcového disku.

Externí reproduktor jsme v testu dlouho neměli. Námi dnes testovaný kousek navíc prošel snad všechny redakce v republice a na srovnávacích webech je populární. Asi bude dobrý, říkáme si, zkusíme jej tedy i my. Jak si povede ve zkoušce odolnosti? Pojďte se kouknout, asi se budete divit...
Japonská vláda používá peníze daňových poplatníků na seznamovací aplikaci s názvem Tapple, která spojuje lidi na základě společných koníčků a zájmů. Proč? Země čelí bezprecedentnímu poklesu populace a vláda pravděpodobně chce, aby se lidé množili. „Proč si taky nenajdeš milého milence?“ říká webová stránka Tapple ve volném překladu z japonštiny.

Nepřehlédněte

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek