Úterý , 07. 05. 2024

Stanislav

Ochranné štíty proti COVID-19 zdarma díky 3D tisku, vyzkoušeli jsme jej

Aktualizováno o fotky dodaného štítu! Nedostatek ochranných pomůcek se stal v boji s nákazou Covidem-19 celosvětovým  problémem. Jejich absence přímo ohrožuje ty, kteří za nás bojují v první linii. Zdravotníci, policisté, hasiči a mnoho dalších, kteří přicházejí do styku s nákazou každý den, nemají dostatek vybavení, které by je dokázalo ochránit. To jsme se rozhodli změnit.

19. 04. 2020

19. 04. 2020

Nedostatek ochranných pomůcek se stal v boji s nákazou Covidem-19 celosvětovým  problémem. Jejich absence přímo ohrožuje ty, kteří za nás bojují v první linii. Zdravotníci, policisté, hasiči a mnoho dalších, kteří přicházejí do styku s nákazou každý den, nemají dostatek vybavení, které by je dokázalo ochránit. To jsme se rozhodli změnit. Aktualizováno o fotky dodaného štítu! 

<--break->” src=”https://digilidi.cz/wp-content/uploads/2020/04/spacer.gif” title=”<--break-->“>Společně s velkou komunitou lidí z celé České republiky jsme se rozhodli proti  nedostatečným zásobám ochranných pomůcek bojovat. S pomocí 3D tiskáren jsme začali vyrábět a <strong><em><a href=zdarma rozdávat ochranné štíty, které fungují jako účinná eliminace šíření nákazy; chrání oči i tváře zdravotníků. 

Za prvních dvacet dní, od spuštění projektu, jsme zdarma rozdali přes 20 000  ochranných štítů. 

Bohužel nám postupně dochází materiály i výrobní kapacity. Poptávka po štítech je příliš  velká na to, abychom ji dokázali pokrýt. Řešením je přechod na jinou technologii – vstřikování plastů. Tato technologie nám umožní efektivně vyrábět až tisíce kusů denně a každým dnem toto číslo navyšovat. Počáteční investice do formy a do rozjetí sériové výroby je však velmi nákladná. A upřímně, sami už to neutáhneme…

Proto vás naléhavě a z celého srdce žádáme o pomoc, o finanční podporu. Abychom  mohli bez přerušení ve výrobě ochranných štítů pokračovat a byli schopni je nadále všem složkám zdarma zaručit. 

Protože když spojíme síly, mohou se dít velké věci.

Výtěžek putuje na výrobu štítů pro zdravotníky, hasiče, policisty a všechny ty, kteří za  nás dnes a denně nasazují životy. Musíme je chránit, aby oni mohli chránit nás. 

Na co konkrétně budou peníze ze sbírky použity?

Náš potenciál je vyrobit za první měsíc až 20 000 štítů a v dalších měsících budeme tyto počty navyšovat. Jeden ochranný štít dokážeme vyrobit za 75 Kč, v případě brýlí pak 40 Kč. Všechny ochranné pomůcky rozdáváme zdarma. 

K TÉMATU  Evolve DT-1201: necitlivě jednoduchý set-top-box

Vzhledem k tomu, že jsme vyčerpali naše finanční zdroje, rozhodli jsme se získat další prostředky touto formou, abychom ve výrobě ochranných štítů mohli bez přerušení pokračovat a byli jsme schopni je nadále všem složkám zaručit.

Všechny síly a energii, které do projektu téměř beze spánku vkládáme, nám zpětně dobíjí úsměvy a poděkování statečných sestřiček, lékařů, záchranářů, hasičských týmů i policistů. Nevěřili bychom, co člověk vydrží a jak málo mu stačí k načerpání nových sil.

Zdroj: Donio

Reálný štít funguje

Již před týdnem nám dorazilily objednané štíty, které využiji já i kolegové v práci, a rádi se podělíme o fotky. Vyzvednutí bylo bezproblémové od velmi příjemného člověka s výbornou domluvou. Věc je to lehká s perfektně zpracovaným návodem. Takže děkujeme!

Zdroje článku:
sdílet
tisknout

Témata pro vás

Výběr článků

Dlouho jsem u svých notebooků hluk a aktivní chlazení neřešil. Prostě ho prostě neměly, díky Atomu či Celeronu N si vystačili s pasivním chlazením. Zatoužil jsem však po výkonu Intel Core i5 procesoru, více RAM (2 ani 4 GB už mi nestačí) a plnohodnotném SSD disku, což s sebou nese opět aktivní chlazení a hluk ventilátoru...

Nepřehlédněte

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek