Neděle , 28. 04. 2024

Jaroslav

Intel (ne)mluví o 14nm procesorech

03. 04. 2014

03. 04. 2014

Nové procesory „Braswell“ prý zamíří do Chromebooků a levných PC, novinka nahradí tedy Atomy „Bay Trail“.

Kirk Skaugen, senior viceprezident společnosti Intel, na letošní IDF konferenci v Shenzhenu stručně uvedl, že 14nm čip s kódovým označením „Braswell“ v budoucnu nahradí současnou verzi 22nm Atomu „Bay Trail“ v zařízeních jako Chromebooky či levná PC s Windows i Androidem. Ve hře jsou též procesory 5. generace Intel Core i7 („Broadwell“), avšak zatím nejsou známy žádné termíny dostupnosti. Dříve než v druhé polovině roku to ale určitě nebude.

Druhou, možná zajímavější, zprávou z IDF je uvolnění Androidu 4.4 (Kit Kat) s 64bitovým jádrem, které Intel optimalizoval pro své procesory.

Zdroje: Engadget, CNET

Zdroje článku:
sdílet
tisknout

Témata pro vás

Výběr článků

Powerbanku D16750 jsem poprvé viděl na tiskovce společnosti AData a, když se přiznám, že mám tyto odolné věci prostě tak nějak rád, nepřekvapí vás, že jsem okamžitě zatoužil po jednom kousku na recenzi. Přání se mi splnilo, ba co víc: „Dejte jí, co proto!“ Dostal jsem požehnání k drsnějšímu zacházení…
Testovanou kameru nekoupíte s hromadou více či méně zbytečného příslušenství, to si musíte dokoupit později. Dostáváte pouze kameru s USB kabelem a akumulátorem, což nebývá v tomto segmentu časté. Pro někoho klad, jinému to vadit může. Je Mi Action Camera 4K čistokrevným lovcem adrenalinu či spíše zmenšeným digitálním fotoaparátem pro náročnějšího uživatele?
Na novinku v portfoliu Verbatim jsme vás upozornili, nehonosí se žádnými armádními standardy, díky kompozitnímu matriálu KyronMAX má vydržet opravdu hodně drsné zacházení a ochránit data na flash disku. Je tomu tak? Pojďme na to.

Nepřehlédněte

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek