Neděle , 05. 05. 2024

Klaudie

Zázrak druhý: Office 365 budou zdarma i pro Windows, blíží se Office 2016

27. 03. 2015

27. 03. 2015

Microsoft opět rozdává – tentokrát umožní užívání Office zdarma i uživatelům Windows a to opět pro zařízení s displejem menším než 10,1 palců včetně. Pro Android a iOS již takovou licenční politiku nabízí.

Jde o vcelku logický krok po té, co již dříve byly vypuštěny kancelářské balíky pro Android a iOS, které také nabízejí základní funkce editace dokumentů zdarma, tzn. nikoliv pouze čtení dokumentů.

TIP: Zázraky se dějí, Windows budou zdarma

Dle slov Kirka Koenigsbauerera, Corporate Vice Presidenta pro divizi Microsoft Office, resp. řádků na blogu, budou v současnosti užívat velikost displeje pro rozlišováním mezi profesionálním a osobním užitím. Dle průzkumu tvoří hranici, definující opravdové mobilní zařízení, právě úhlopříčka 10,1 palců a méně. Tyto tablety či konvertibilní notebooky jsou dle předpokladů užívány hlavně na cestách bez myši, pouze pomocí dotykové obrazovky. A pravděpodobně nepůjde o profesionální tablet, určený pro design a prezentace. Právě na těchto zařízeních mají být Office se zákadní funkcionalitou zdarma.

Cíl je při tom jasný a Microsoft ani nemlží, nejde o velkorysost, nýbrž o snahu oslovit „mobilní uživatele“ s jejich telefony a naskočit do rozjetého vlaku. Správnost úvahy při tom potvrzuje 80 milionů stažení Office pro Android a iOS za méně než rok.

Ukázká z testovací verze Office 2016.

Také již považujme za oficiálně potvrzené, že nový desktopový kancelářský balík ponese jméno Office 2016 s objeví se v druhé půli roku 2015. Již existují testovací verze, musíte však mít předplatné Office 365 Business Premium nebo Enterprise E3.

Zdroje: The Verge, Office Blogs

Zdroje článku:
sdílet
tisknout

Témata pro vás

Výběr článků

Spousty souborů, videa, obrázky a hudba se závratnou rychlostí rozrůstají, a už ani nevíme, kam s nimi. Než bude vše přístupné a dostupné online ještě chvíli potrvá, a tak se v mezičase můžeme upírat jedině k pevným diskům. A pokud to má mít řád a efekt, chce to síťové úložiště NAS.

Testovaný reproduktor míří do vašich domovů spíše než na cesty, venkovní párty či grilovačky, které Češi milují. Výrobce to naznačuje názvem, který nás nenechá na pochybách, že nejde o klasický přenosný reproduktor, který budete denně s sebou nosit na hřiště, byť mobility se zcela vzdát nechce. Výkon 20 W již zavdává na kvalitní zážitek z (mobilní) domácí hudby.
Japonská vláda používá peníze daňových poplatníků na seznamovací aplikaci s názvem Tapple, která spojuje lidi na základě společných koníčků a zájmů. Proč? Země čelí bezprecedentnímu poklesu populace a vláda pravděpodobně chce, aby se lidé množili. „Proč si taky nenajdeš milého milence?“ říká webová stránka Tapple ve volném překladu z japonštiny.

Nepřehlédněte

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek