Pátek , 03. 05. 2024

Alexej

UMAX VisionBook 14Wi Plus – cloudbook s Full HD displejem

07. 03. 2017

07. 03. 2017

UMAX uvádí na český trh novinku z oblasti tzv. cloudbooků s označením VisionBook 14Wi Plus. Navazuje na populární 14Wi uvedený koncem roku 2016 a přináší řadu vylepšení jako vyšší rozlišení displeje 1 920 x 1 080, větší operační paměť a nižší hmotnost díky přepracovanému designu. Vestavěná 10000 mAh baterie umožňuje provoz až 10 hodin bez nutnosti napájení ze sítě a vychází tak vstříc dnešním trendům pracovat po celý den bez připojení do elektrické sítě.

VisionBook 14Wi Plus disponuje 14,1palcovým displejem s rozlišením 1 920 × 1 080 a technologií IPS, která zaručuje lepší podání barev i pozorovací úhly. Přední kamera má rozlišení 2 Mpx. Uvnitř tabletu se nachází nejnovější čtyřjádrový procesor Intel Atom x5-Z8350 Cherry Trail s podporou grafického jádra Intel HD 8. generace. Chlazení je zajišťováno pasivně, takže si budete moci užít naprostého ticha při práci, což je velmi příjemné. Zvětšila se velikost operační paměti na 4 GB DDR3. Vnitřní paměť má kapacitu 32 GB, která lze rozšířit o 128 GB pomocí slotu pro micro SDHC/SDXC karty. Pokud by vám nestačila kapacita paměti, stačí připojit externí disk nebo zapnout Wifi a nahrát další soubory na cloudové úložiště OneDrive. Přednostní modelu je USB 3.0 port a vysokokapacitní baterie 10 000mAh s dlouhou výdrží, která zaručuje dlouhodobý provoz na jedno nabití. Ve výbavě naleznete bezdrátový Wifi adaptér, Bluetooth verze 4.0, HDMI port, USB porty 2.0 a 3.0, micro SD slot, dvojici reproduktorů a 3.5mm jack pro sluchátka.

Novinka běží na operačním systému Windows 10, který nabízí známé prostředí a snadno se používá. Ve spoustě věcí, včetně nabídky Start, se podobá Windows 7. Rychle se spouští i probouzí ze spánku, má víc integrovaných funkcí zabezpečení, které vás budou chránit. Ve Windows 10 jsou předinstalované skvělé aplikace, například Mapy, Fotky, Pošta a kalendář, Hudba a Filmy a TV pořady. Tyto aplikace používají OneDrive k zálohování vašich informací a jejich bezproblémové synchronizaci se zařízeními s Windows 10. Všechno, co potřebujete, máte vždycky po ruce.

Doporučená koncová cena je stanovena na 5 990 Kč Kč s DPH.

Zdroje článku:
sdílet
tisknout

Témata pro vás

Výběr článků

Opět se dostáváme k novince z dílen Umaxu (řečeno s nadhledem). Prostě tu máme nový cloudbook, který se pyšní 13,3palovým IPS displejem s plným HD rozlišením. V době masové propagace 4K u čehokoliv působí vlastně velmi adekvátně. Je na čase posunout rozlišení u levných notebooků kupředu, což VisionBook 13Wa dělá. Na takto levný stroj to není málo, dokáže vás motivovat ke koupi?
Sluchátka Lamax Base1 již “z praku” nabízejí dobrý poměr ceny a výkonu - 790 Kč neomráčí ani méně movité. Nabízejí kromě klasické reprodukce přes Bluetooth 5.0 i audio kabel (když se vybijí) specialitku v podobě přehrávání hudby z micro SD karty (podobně jako drobný bezdrátový reproduktor Sphere SP-1). Umí být autonomním přehrávačem hudby umístěným přímo na hlavě. Tím z masy sluchátek na trhu vyčnívají podobně jako doga na výstavě beaglů.
Powerbanku D16750 jsem poprvé viděl na tiskovce společnosti AData a, když se přiznám, že mám tyto odolné věci prostě tak nějak rád, nepřekvapí vás, že jsem okamžitě zatoužil po jednom kousku na recenzi. Přání se mi splnilo, ba co víc: „Dejte jí, co proto!“ Dostal jsem požehnání k drsnějšímu zacházení…

Nepřehlédněte

Přinášíme unboxing video sluchátek Niceboy HIVE Pins, která již mají noevé logo a také nabízí Bluetooth 5.0 pro zaručený kvalitní přenos zvuku. Krytí IPx4 sluchátkům zaručuje bezpečné používání v dešti a díky třem velikostem nástavců padnou do každého ucha. A hlavní má být nárůst výdrže oproti pědchůdcům při dobrém poměru cena/výkon.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek