Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

4TB SSD od SanDisku, za dva roky 16 TB

06. 05. 2014

06. 05. 2014

Začátkem tohoto týdne společnost SanDisk vydala serverové Optimus Max SSD s kapacitou 4TB pro rozhraní SAS – 6 Gb/s, který má výkonově překonávat mechanické disky.

TIP: Pevné disky – jak dlouho žijí?

Disk využívá 19nm eMLC NAND flash čipy. Sekvenční zápis i čtení tento 4TB SSD zvládá 400 MB/s s životností 2,5 milionů hodin. Zvládnou při tom zatížení rovné přepsání disku 1 až 3 krát za den. Výrobce si při tom věŕi natolik, že udílí záruku 5 let.

Do budoucna firma plánuje zdvojnásobit kapacity svých SSD každý rok až dva – takže 2015 čekejme Optimus Max SSD s kapacitami 6TB a 8 TB a za dva roky možná rovných 16 TB. V roce 2017 při tom SanDisk doufá v to, že cena za GB bude u jejich SAS disků stejná jako u těch mechanických.

Zdroje: SanDisk, X-bit labs

Zdroje článku:
sdílet
tisknout

Témata pro vás

Výběr článků

Hledáte videokameru téměř bez kompromisů a jste ochotni za ni zaplatit vyšší částku, pak zbystřete, protože společnost Canon dodala již na podzim roku 2017 trh model Legria GX10. Konstruktérům se vše povedlo implementovat do stále ještě poměrně kompaktního těla, které padne do ruky přímo dokonale a vy s ním ihned po prvním uchopení jakoby srostete v jeden celek.
Dnešní test se zaměří na dvě akční kamery Lamax a BML od českých značek, které své produkty navrhují samy s výrobou v Číně. Pokud jde o parametry, výbavu i samotný hardware, vcelku se podobají. Proto jsme je postavili tak říkajíc do ringu v jednom článku. Kdo si vedl lépe?
Z telefonu myPhone Hammer Iron 3 jsme příliš nadšení nebyli pro jeho hardwarovou nedostatečnost a absenci 4G. Výrobce však vyrukoval s modelem LTE, který vypadá stejně, uvnitř jde však o úplně jiný stroj. Přirovnali bychom jej ke Golfu GTI, ten je stále “lidovým” Golfem. Proti základnímu modelu s výkonem kolem 100 koní jde však o zcela jiný stroj, krotící stádo 230 plnokrevníků.

Nepřehlédněte

Mám foťák a k němu popruh na krk (rameno). Ten popruh se přidělává na pevno běžně přímo do oček na přístroji. Potom na něm často překáží a my se s ním různě potýkáme, abychom jej dali tak, aby nepřekážel. Zkusme s tím něco udělat...

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek