Sobota , 27. 04. 2024

Jaroslav

Dell UltraSharp UP2715K – když 4K nestačí

19. 11. 2014

19. 11. 2014

Společnost Dell plánuje ještě letos v prosinci začít prodávat svůj 27palcový monitor s rozlišením ne 4K, ale rovnou 5K (5 120 × 2 880, též UHD+) za cenu pod 2 000 USD (asi 44 200 Kč). Získá tím nepřesvědčivé světové prvenství v spotřebním sektoru.

Nepřesvědčivé, protože jej předběhlo jej Apple s iMacem (již někdy v říjnu). To však mluvíme o PC typu „vše v jednom“, tudíž v sektoru monitorů Dell opravdu první bude. Ale sami asi cítíte, že „Ameriku objevil“ stejně iMac. Ale záleží na tom vůbec? Tak jak tak budete mít k dispozici půochu čítající 5,3krát více pixelů, než vám nabídnou Full HD panely (1920 × 1080).

Srovnání detailu Full HD a 5K rozlišení u při stejné úhlopříčce a detail reproduktoru.

Ono rozlišení není vše, protože třeba nechybí 16W reproduktory Harman Kardon, pět USB portů 3.0. O grafický vstup se postará Mini DisplayPort či dva DisplayPorty (nutné pro 5K) a čtečka paměťových karet. Dále kontrastní poměr 1 000 : 1, jas 350 cd/m2, dobu odezvy 8 ms a LED podsvícení. Matice je typu IPS s Color Gamut Adobe RGB 99 %.

Zdroje: Dell, TechPowerUp

Zdroje článku:
sdílet
tisknout

Témata pro vás

Výběr článků

Niceboy nás zahrnul novinkami na léto, které jistě byly možnými kandidáty na dárky za vysvědčení. Do této doby byla řada RAZE hlavně odolnými reproduktory bez dalšího pozlátka (levný RAZE mini nepočítejme) v podobě rádia apod. Právě ego to mění a přináší věci, které z něj činí plnohodnotný přehrávač hudby.
Přinášíme unboxing video sluchátek Niceboy HIVE Pins, která již mají noevé logo a také nabízí Bluetooth 5.0 pro zaručený kvalitní přenos zvuku. Krytí IPx4 sluchátkům zaručuje bezpečné používání v dešti a díky třem velikostem nástavců padnou do každého ucha. A hlavní má být nárůst výdrže oproti pědchůdcům při dobrém poměru cena/výkon.

Ať už budete chtít instalovat nová Windows 7 na HTPC, nebo na svůj klasický počítač, může se vám hodit následující postup. Instalace z USB je nyní mimořádně snadná.

Jistě znáte scény z filmů, kde, pro zvýšení napětí, při kopírování dat do nebo z počítače toho úplně nejvíc nejzlejšího padoucha prožívá hlavní hrdina perné chvíle, protože to jde prostě strašně pomalu. Kdyby měl po ruce testovaný SSD disk AData SE760, asi by si ušetřil mnoho nervů a potu...
Po dlouhé době přinášíme unboxing video bezdrátového reproduktoru. Testovaný výrobek se však od těch v poslední době testovaných liší, Genesis Helium 300BT ARGB jsou klasickou stereo soustavou dvou reproduktorů o celkovém výkonu 24 W.
Lamax poměrně dynamicky rozšiřuje svou nabídku. Zatímco ještě před několika málo lety jsme jej mohli znát coby českého producenta sluchátek a reproduktorů, již nějaký čas trh obohacuje akčními kamerami, autokamerami a dokonce navigací. Kamera do auta s označením C9 byla předmětem našeho testu a není třeba dodávat, že moje zvědavost byla velká.

Nepřehlédněte

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek