Čtvrtek , 02. 05. 2024

Zikmund

Eizo a jeho první monitor s USB – C

26. 10. 2016

26. 10. 2016

Společnost Eizo uvedla na trh první 27palcový monitor FlexScan EV2780 s terminálem USB – C. K čemu je dobrý?

Jak jsme již dříve psali, USB – C má mnoho využití a umí přenášet i obraz. Tak je tomu i u tohoto monitoru, který prostřednictvím jediného kabelu přenese obraz, zvuk i USB signál až 5 Gbit/s. Zároveň může dodat až 30 W pro případné dobíjení notebooku či tabletů jako HP x2 apod. To ušetří počet kabelů na stole. Typická spotřeba při tom nepřesáhne 23 W.

TIP: HDMI si porozumí s porty USB typu C

Nepřijdete při tom ani o DisplayPort a HDMI konektory. Na šířku má rámeček obrazovky 1 mm, jde o IPS displej s nativním rozlišením 2560 x 1440, 178stupňovými pozorovací úhly, typickým jasem 350 cd/ m2 a kontrastním poměrem 1000: 1. Nechybí ani senzor, který automaticky upraví jas obrazovky dle světla v místnosti. Přednastavený režim nazývá režim “Paper” snižuje modré světlo pro pohodlnější prohlížení.

Zdroj: TechPowerUp

Zdroje článku:
sdílet
tisknout

Témata pro vás

Výběr článků

Jako má Renault svoji Dacii, podobně má Lamax značku BML (sdílí stejného majitele) - tedy produkt, který vždy bude o něco levnější za cenu kompromisů. U akčních kamer to dříve fungovalo, i když BML již dlouho nevyrukovalo s ničím novým. Proč by tomu mělo být jinak u reproduktorů? Říkám si. Rovnou kupuji nový reproduktor BML S6, nechce se mi totiž čekat. A lidi na srovnávači cen jej chválí...
Každému z nás se jistě stalo, že jsme omylem smazali soubor, zavadili o Delete, anebo se k němu chtěli později vrátit. První možností je Koš ve Windows již od pradávna. Co dělat, když jste jej vysypali (často automaticky), anebo jste tak učinili např. na paměťové kartě či flash disku, kde koš není nastaven? Zde přichází ke slovu různé utility, které data dokáží „vytáhnou ze záhrobí“. Jako dnes testovaný program EaseUS Data Recovery Wizard.
Dnes testovaným zařízením se výrobce snaží nabídnout duchovního nástupce, resp. klon, dříve uvedených zařízení typu 2 v 1 - stejně velkého VisionBooku 11Wa a menšího 10Wi-S. Od každého si bere něco, vždy vlastním způsobem. Chce být zcela novým a neokoukaným modelem v nabídce Umaxu. To se mu dozajista daří...
Niceboy roste. Firma, která se v nedávné době přihlásila ke sponzoringu české fotbalové reprezentace, nemůže mít malé cíle. Již drahnou dobu Niceboy nevyhledávám jen skrze reproduktory a sluchátka, svůj nabízený sortiment značně rozšiřuje. Jako téměř nesportovec, jsem se podíval na základní fitness náramek X-fit ACTIVE. Ale až tak základní mi nepřipadá.

Nepřehlédněte

Niceboy voděodolné reproduktory umí, o tom jsme se již několikrát přesvědčili (např. první Raze nebo Raze 2 Twins). Dnes rozbalíme novinku Raze 4 Origin, která chce kromě krytí IP67 oslovit také výkonem 20 W a výdrží kolem 20 hodin a FM rádiem s integrovanou anténou. Nic z toho nezní špatně, tak uvidíme v recenzi.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek