Pátek , 03. 05. 2024

Alexej

ADATA uvádí SD600

14. 03. 2017

14. 03. 2017

ADATA Technology představila externí SSD disk SD600, který využívá vysoce kvalitní 3D TLC NAND obvody a nabízí se ve variantách 256 GB a 512 GB. Disk dosahuje přenosových rychlostí až 440 MB/s pro čtení a 430 MB/s pro zápis, čímž snadno překoná externí hard disky. Váží pouhých 90 g. SD600 je dostupný v černé a červeno-černé barevné variantě, odolá nárazům a svým sportovním designem podtrhne aktivní životní styl svých majitelů.

Věrný svému atletickému vzhledu je SD600 zaměřen na výkon. Dosahuje přenosových rychlostí až 440 MB/s pro čtení a 430 MB/s pro zápis. Toho interní ani externí pevné disky s klasickým provedením nedosáhnou ani za těch nejpříznivějších okolností. Díky přibližně čtyřnásobné rychlosti oproti klasickým diskům s otočnými částmi zkracuje SD600 čas nahrávání souborů a zlepšuje tak výkon her i jiných aplikací, u nichž je potřebný rychlý přístup k uloženým datům.

Uvnitř SSD disku SD600 najdete 3D TLC NAND Flash obvody. ADATA, stejně jako všichni ostatní významní výrobci, se přesouvá k pamětem založeným na 3D (vrstvené) technologii, díky které lze dosáhnout vyšší hustoty, spolehlivosti a výdrže uložených dat ve srovnání se starší technologií 2D (rovinnou). SD600 přichází na trh v kapacitách 256 GB a 512 GB.

Díky použití DRAM cache a SLC cache s nepřetržitým výkonem se SD600 bez problémů vyrovná i s náročnými požadavky. Bez zpomalení nebo přiškrcení přenosových rychlostí zvládá nahrávání velkých souborů. SLC cache zaslouží zvláštní zmínku, jelikož umožňuje používat část kapacity disku v módu pSLC (pseudo single-level cell, pseudo jednoúrovňové použití paměťových buněk), což je díky vysoké rychlosti velmi výhodné při operacích vyžadujících prioritní zpracování.

Zdroje článku:
sdílet
tisknout

Témata pro vás

Test powerbanky jsme vám dlouho nenabídli, při tom se rychle píší a práce s tím taky není tolik. :o) Ale vážně. Naposledy to byla snad odolná AData D16750 (resp. D8000L), kde jsme se více zaměřili na pokusy ji zničit. Slouží stále. Dnes tu máme obyčejnou za to kapacitně obrovskou P20100 za přijatelnou cenu. A to není jediný parametr, ve kterém předčila nezničitelného sourozence...

Nepřehlédněte

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek