Čtvrtek , 19. 09. 2024

Zita

Adobe začne nabízet možnost generování videí za pomoci AI

01. 09. 2024

01. 09. 2024

Adobe Firefly, generativní AI společnosti Adobe, získává možnosti generování videa. Adobe oznámilo, že Firefly Video Model bude k dispozici pro testování beta před koncem roku, a sdílelo některé působivé výsledky generované s tímto modelem.

Co nabídne Firefly Video Model?

Doposud má Adobe Firefly (přístupné prostřednictvím Photoshopu, Lightroomu, Illustratoru nebo webové aplikace) funkce generativní výplně a generativního odstranění. Může také vytvářet obrázky od začátku pomocí textových výzev. Firefly Video Model má fungovat úplně stejně. Videa můžete generovat z textových nebo obrazových výzev nebo je můžete použít k vyplnění mezer v záběrech v Adobe Premiere Pro.

Adobe také předvedla generativní video dashboard a několik generací videa vytvořených s ním. Kromě velkého okna náhledu a pole pro zadávání textu (kde můžete také pouštět obrázky) má nástroj také možnosti nabídky pro konfiguraci výstupu. Můžete určit poměr stran a snímkovou frekvenci. Můžete udělat záběr zblízka, dlouhý záběr nebo střední záběr. Umožňuje vám také vybrat úhel kamery a způsob jejího pohybu. Nastavte jej na „anténa“ nebo „shora dolů“, pokud chcete simulovat záběr z dronu, a na „úroveň očí“, pokud chcete vytvořit pocit z ruky.

V nadcházejících beta verzích Premiere Pro budou moci editoři přetahovat a rozšiřovat vrstvy klipů, aby „zakryli mezery v záběru, vyhladili přechody nebo déle podrželi záběry pro dokonale načasované úpravy“. Prezentace společnosti Adobe obsahuje ukázkovou sekvenci, kde se originální širokoúhlý záběr plynule mísí s detailním záběrem umělé inteligence vytvořeným z konkrétního snímku.

Většina klipů je kratší než 3–4 sekundy a podle Adobe byly vygenerovány za méně než 2 minuty. Ukázky ukazují přírodní krajiny, ohňostroje, zvířata, CGI panenky, vysoce detailní portréty, pohyblivou grafiku, claymation, čárovou grafiku, 3D modely a vlastní textové efekty.

Adobe tvrdí, že se u generací Firefly nemusíte starat o problémy s autorskými právy. Společnost uvedla: “Firefly Video Model je navržen tak, aby byl komerčně bezpečný a je školen pouze na obsahu, k jehož použití máme oprávnění – nikdy na obsahu uživatelů Adobe.”

K TÉMATU  Připravte si televize, MPEG-4 a HD útočí!

Obrázky: Adobe

Zdroje článku:
sdílet
tisknout

Témata pro vás

Výběr článků

Sluchátka Niceboy HIVE bones využívají technologii vedení zvuku přes lícní kosti. Váš zvukovod zůstává stále otevřený, takže slyšíte zvuky okolí. Pro mne je toto nesporná výhoda, například při jízdě na kole nebo při běhání. Ten, kdo se naopak chce od okolních zvuků oprostit, tomu bychom je nedoporučovali.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek