Sobota , 04. 05. 2024

Alexej

Intel Pentium slaví 20 let

25. 03. 2014

25. 03. 2014

Je tomu už pár dní, co Intel oznámil své plány a nové procesory. Mezi nimi i Intel Pentium Anniversary Edition s odemčeným násobičem jako model oslavující 20 let této značky.

Intel Extreme Edition

Tím asi nejzajímavějším, resp. nejvýkonnějším, procesorem bude 8jádrový procesor Intel Extreme Edition (Haswell-E), podporující nové paměti DDR4 a čipset X99. Dostupný bude v druhé polovině roku.

Dalšími procesory pro nadšence bude 4. generace procesorů Intel Core s kódovým názvem „Devil’s Canyon“. Upraveno u nich bylo zejména chlazení thermal interface material (TIM), tedy hmota mezi čipem a rozvaděčem tepla  pro lepší schopnost přetaktování. Podporován bude nový čipset Intel série 9. Trh obohatí v polovině r.oku.

Procosory „Sneak Peek“, 5. generace procesorů Intel Core (Broadwell), budou vyráběny 14nm výrobním procesorem s integrovanou výkonnou grafikou Iris Pro s vlastní grafickou paměti eDRAM.

A konečně je tu Intel Pentium Anniversary Edition, vycházející z architektury Haswell, s odemčeným násobičem, což usnadní přetaktování. Vzhledem k cílové skupině procesorů Pentium bychom pak předpokládali dostupnost i pro méně movité, což je jistě dobrá zpráva, protože dříve patřily vždy „overclockerké“ edice k nejdražším. Podporovány jsou čipsety série 8 a 9.

Zdroje: Hexus.net, Notebook Review

Zdroje článku:
sdílet
tisknout

Témata pro vás

Výběr článků

Niceboy roste. Firma, která se v nedávné době přihlásila ke sponzoringu české fotbalové reprezentace, nemůže mít malé cíle. Již drahnou dobu Niceboy nevyhledávám jen skrze reproduktory a sluchátka, svůj nabízený sortiment značně rozšiřuje. Jako téměř nesportovec, jsem se podíval na základní fitness náramek X-fit ACTIVE. Ale až tak základní mi nepřipadá.
Opět se dostáváme k novince z dílen Umaxu (řečeno s nadhledem). Prostě tu máme nový cloudbook, který se pyšní 13,3palovým IPS displejem s plným HD rozlišením. V době masové propagace 4K u čehokoliv působí vlastně velmi adekvátně. Je na čase posunout rozlišení u levných notebooků kupředu, což VisionBook 13Wa dělá. Na takto levný stroj to není málo, dokáže vás motivovat ke koupi?
Doplněno o fotky a postřehy: Vega 6 star obohatila flotilu produktů značky Niceboy nedávno jako poslední ze dvou. Kromě nativního 2K videa se snaží zaujmout schopnostmi běžného fotoaparátu v nastavení parametrů včetně aktivní stabilizace obrazu. Samozřejmě čekejte dostatek (možná až nadbytek) příslušenství v luxusním balení. Stačí to na přesvědčení zákazníků, aby kameru koupili?

Nepřehlédněte

Spousty souborů, videa, obrázky a hudba se závratnou rychlostí rozrůstají, a už ani nevíme, kam s nimi. Než bude vše přístupné a dostupné online ještě chvíli potrvá, a tak se v mezičase můžeme upírat jedině k pevným diskům. A pokud to má mít řád a efekt, chce to síťové úložiště NAS.

Naos znamená posvátnou schránu pro sochy bohů. Co tím chce asi Lamax říci? Má přidomek evokovat nečekané schopnosti novinky? Modelové číslo X7.1 naopak naznačuje dílčí evoluci předchozí X7 Mira. Jak zní tedy odpověď? Nepůjde jen o evoluci, zjistíte záhy, protože přibylo nejen funkcí, ale též vybavení včetně dálkového ovladače a mnoho dalšího. Čekejme více, než byste tipovali, není to jen o dálkovém ovladači.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek