Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

Jaký bude Radeon R9 295X2?

03. 04. 2014

03. 04. 2014

Je to jako s novými modely aut, kdy unikají špionážní fotky nových modelů před jejich uvedením. Tentokrát se na internetu objevily prezentace AMD několik dní před uvedením Radeonu R9 295X2.

Tato grafická karta s kódovým názvem „Vesuv“ se dvěma 28nm GPU „Hawaii“ (Radeon R9 290X) a pamětmi GDDR5 se na trhu objeví 8. dubna. Specifikace podrobně popisuje obrázek, druhy pak ukazuje výkon ve srovnání s jinými kartami – AMD očekává alespoň 60% nárůst výkonu oproti 290X.

TIP: AMD představuje Radeon R9 280

A protože už opravdu nejde o lecjaké „ořezávátko“ s odhadovaným příkonem 500 W, doporučován je zdroj alespoň 800 W. Chlazení je řešeno vzduchem i kapalinou – centrální ventilátor na chladiči má chladit zejména paměti apod., „vodník“ s venkovním 120mm ventilátorem se stará o grafické čipy. Vyvinuto bylo společnostmi AMD a Asetek.

Zdroj: VideoCardz.com

Zdroje článku:
sdílet
tisknout

Témata pro vás

Výběr článků

DigiLidi vás zve na cestu časem s naším novým článkem. Podívejte se s námi na návrat klasických technologií v moderním kabátě. Retro technologie se vracejí do hry s úžasným moderním designem. Od klasických gramofonů po ikonické fotoaparáty - objevte, jak se oblíbené technologie z minulosti stávají stylovými a funkčními kousky v dnešní digitální éře. Připravte se na vzrušující setkání s retro technologiemi, které zaujmou každého nadšence a milovníka klasiky.

Satelitní příjem je velkou konkurencí pozemního vysílání. Má své nevýhody, ale jeho výhody převažují. Zjistěte vše o tomto způsobu příjmu televizního vysílání. Vysvětlíme si jak technologii, kterou jsou vybaveny satelitní přijímače, tak i možnosti naladění, nastavení paraboly, propojení a výběr vhodných prvků a poskytovatele vysílání.

Firma Lamax je nám sympatická tím, že je původem česká, sídlící v Praze. Své produkty navrhuje a vymýšlí u nás v Česku, výroba probíhá (ostatně jako u spousty dalších výrobců) v Asii. A protože fandíme těm, kteří dokáží se ctí konkurovat velkým a zavedeným značkám, pojďme se dnes podívat na další kus z dílen Lamaxu, tentokrát na bezdrátová sluchátka Elite E-1 a zkusme se zaposlouchat do „beatů“.

Niceboy RAZE 2 twins se nebojí originality a inovativního přístupu. Navíc opět nabízí ochranu proti vodě IPx7. RAZE 2 twins tvoří dva menší reproduktory s možností pevného fyzického spojení a ještě překrytí ochrannou gumou, která dodá potřebný styl a základní odolnost při pádu. Každý nabízí výkon 12 W, propojeny jsou navzájem technologií True Wireless a k počítači či mobilu se připojí prostřednictvím Bluetooth 4.2.

Nepřehlédněte

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek