Sobota , 27. 04. 2024

Jaroslav

Bezdrátový 1TB disk od firmy Toshiba

12. 12. 2014

12. 12. 2014

Společnost Toshiba představila Canvio AeroCast Wireless pevný disk s podporou Google Cast pro přehrávání videí, hudby či fotografií.

Jde o 2,5palcové zařízení s kapacitou 1 TB a možností připojení rozhraními USB 3.0 či Wi-Fi 801.11 b/g/n s teoretickou přenosovou rychlostí až 150 Mbit/s a schopností připojit až šest zařízení současně. USB 3.0 zvládá samozřejmě až 5 Gbit/s. Kromě toho zde najdete také čtečku SD karet.

TIP: USB 3.1 bude mít nový konektor

Disk má vestavěný akumulátor, který jej dokáže dopovat energií až 5 hodin. Po té je třeba jej připojit k externímu zdroji energie. Hmotnost činí 280 g, cena 220 USD (asi 4 900 Kč).

Zdroj: Toshiba
 

Zdroje článku:
sdílet
tisknout

Témata pro vás

Výběr článků

Jednou za čas mě přepadne touha hledat nejlepší příslušenství pro notebooky. Reproduktorů jsme již měli v redakci mraky, podobné množství akčních kamer či powerbank. Delší dobu mě mysl nutila uvažovat nad chladicími podložkami. Yenkee se neosvědčila zcela, podobně Trust GXT 220 (bez recenze), takže se vtírala myšlenka zkusit osvědčenou firmu, která má s chlazením bohaté zkušenosti, Cooler Master.
Vláda v roce 2020 schválila zavedení DPH na malé zásilky ze zemí mimo Evropskou unii. Dosud byly balíčky v hodnotě do 22 eur od daně osvobozeny. Novela zákona tak zavádí do české legislativy předpis EU, který tuto výhodu od roku 2021 ukončuje. Stát si od opatření slibuje větší výběr daní a spravedlivější tržní prostředí. Odborníci očekávají zdražení zboží a snahy o obcházení nových pravidel.
Lamax před Vánoci chrlil jednu novinku za druhou, podobně jako konkurence. Nabídka se potěšitelně rozrostla o další a další zařízení, zejména v oblasti těch "chytrých". Lamax startoval na trhu s akčními kamerami, přidal reproduktory a sluchátka. Ty mám od nich dosud nejraději. Posledním kouskem, který jsem mohl vyzkoušet, je model Street2, jenž se s pořizovací cenou 890 Kč řadí mezi dostupnější bezdrátové reproduktory. Na cenové akce si zatím musíme počkat.

Nepřehlédněte

Google přináší generativní umělou inteligenci a to přímo do své aplikace Mapy Google. Nově pomohou uživatelům najít zajímavá místa pomocí velkých jazykových modelů (LLM). Tato funkce bude odpovídat na dotazy týkající se doporučení restaurací nebo nákupů, například pomocí svého LLM „analyzuje podrobné informace Map o více než 250 milionech míst a důvěryhodné statistiky od naší komunity více než 300 milionů přispěvatelů, abyste mohli rychle zjistit, kam jít.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek