Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

Jaká je skutečná rychlost USB 3.1?

31. 01. 2015

31. 01. 2015

O tom, že nás v letošním roce čeká nástup zařízení podporujících standard USB3.1 se slibovanou teoretickou propustností až 10 Gbit/s, víme. Ale jaký bude vedle univerzálního konektoru skutečný přínos tohoto rozhraní? Koukněme se na výsledky testů od konkurence.

Kolegové pro svůj test zvolili dostatečně výkonný hardware, prim v tomto představení hraje základní deska MSI X99A Gaming 9 ACK s řadičem ASMedia ASM1352R a SSD pevné disky  Intel 530 240 GB.

Základní deska MSI X99A Gaming 9 ACK se chlubí dvěma porty USB 3.1.

A co konkrétně kolegové naměřili? V syntetických testech hodnoty okolo 500 MB/s až 700 MB/s, což nezní špatně (mluvíme tu o externích discích), i když dřívější pokusy na IDF 2014 ukazovaly až 800 MB/s.

V syntetických benchmarcích se USB 3.1 opravdu daří.

Při reálném kopírování 1,52 GB dat, uložených celkem ve 2 867 souborech (32 velkých videí, zbytek byly malé soubory) vidíme krásné zkrácení doby nutné na čekání.

Zrychlení oproti USB 2.0 je vskutnu impozantní, reálné srovnání s USB 3.0 už je horší.

Zdroj: AnandTech

Zdroje článku:
sdílet
tisknout

Témata pro vás

Výběr článků

Digitální bezpečnost není vázaná jen na období Vánoc, ale je aktuální po celý rok. V našem článku se zaměříme na to, jak efektivně chránit sebe a své blízké před online hrozbami. Od tipů na bezpečná hesla až po prevenci phishingu - získáte praktické rady a informace, které vám pomohou udržet digitální bezpečnost v každodenním životě.
I v dnešní době je hodně lidí, kteří telefonování za volantem řeší po staru – buď nevolají, nebo zvednou telefon k uchu, bezpečnost nebezpečnost, pokuta ne pokuta. Já jsem nějakou dobu toto řešil telefonem v držáku a hlasitým odposlechem. Levné, ale nepohodlné. Do doby, než na mě vykoukl testovaný produkt od BML doslova za pár korun…
Vinylové desky (LP) se v posledních letech dokázaly vrátit na výsluní a jejich prodeje rostou. I malé dítě dnes stále ví, jak gramofonová deska vypadá. S audiokazetami či „cédéčky“ to ale, alespoň zatím, na podobný comeback nevypadá. To však nebrání tomu na tyto hudební nosiče alespoň zavzpomínat.
Budoucnost technologií přináší nekonečné možnosti a inovace, a rok 2024 slibuje být naplněný revolučními změnami. V našem článku se podíváme na Top 10 trendů, které budou formovat technologickou krajinu. Od umělé inteligence až po pokročilé ekologické technologie – představíme vám klíčové směry, které definují budoucnost a ovlivní způsob, jakým interagujeme s technologiemi ve světě, který se neustále vyvíjí
Plánování společenských událostí, veletrhů nebo prodejních akcí může být náročný úkol. Každý organizátor hledá ten správný prvek, který udělá z události nezapomenutelný zážitek. Přenosné party stany, známé také jako reklamní nebo prodejní stánky, jsou tímto prvkem, který přidává do každé akce nádech jedinečnosti a pohodlí.
Postavili jsme proti sobě lehká, otevřená, na uších ležící sluchátka vhodná na doma i na použití venku. Konkrétně druhou generaci legendárních Sennheiser – PX100 II a zajímavý produkt švédského výrobce V-Jays. Již nyní prozraďme, že tak dramatický duel jsme tu dlouho neměli. Rozdíly jsou propastné. A to na obou stranách…
Dobrých levných akčních kamer je jako šafránu, BML cShot1 4K s doporučenou cenou 1 390 Kč vypadá jako jedna z nich. Příbuznost s dražším sourozencem BML cShot3 4K nezapře a to je dobře.

Nepřehlédněte

Powerbanku D16750 jsem poprvé viděl na tiskovce společnosti AData a, když se přiznám, že mám tyto odolné věci prostě tak nějak rád, nepřekvapí vás, že jsem okamžitě zatoužil po jednom kousku na recenzi. Přání se mi splnilo, ba co víc: „Dejte jí, co proto!“ Dostal jsem požehnání k drsnějšímu zacházení…

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek