Středa , 01. 05. 2024

Svátek práce

Nová grafika Nvidia GTX 960

10. 03. 2015

10. 03. 2015

Nová grafika MSI GTX 960 GAMING 4G je vybavena zadním kovovým plátem (backplate) doplňujícím výrazný chladič Twin Frozr V a nabídne spolehlivé, chladné a tiché herní zážitky. Zbrusu nová karta bude představena na stánku MSI v průběhu akce Intel Extreme Masters v polských Katovicích.

Nejnovější verze chladiče MSI Twin Frozr V je špičkou vzduchového chlazení. Přestože grafika nezabere ani dva sloty, chladič svým výkonem s velkou rezervou překoná předchozí generace. Silný a přitom tichý proud vzduchu zajišťují nové 10cm ventilátory Torx. Samotný pasiv chladiče je redesignovaný a tepelné trubice mají nové uspořádání označované jako SuperSU, které zvyšuje jejich efektivitu, a to zejména v kombinaci s technologií řízeného toku vzduchu Airflow Control. Technologií Hybrid Frozr MSI navazuje na rok 2008, kdy jako první uvedla zcela tiché high-endové grafické karty, jejichž ventilátory se při bezpečných nižších teplotách úplně zastaví a karta je v provozu chlazena pouze pasivně.

Označení 

GTX 960 GAMING 4G

GPU 

GM 206 – 300

Frekvence GPU 

1 241 / 1 304 (Base/Boost)

Frekvence pamětí

7 010 MHz

Velikost / typ pamětí

4096 MB / GDDR5

Chlazení

TwinFrozr V

Konektivita

DL-DVI-I / HDMI / 3× DisplayPort

Rozměry

267 × 139 × 40 mm

S novými kartami MSI GTX 960 GAMING 4G přichází další vylepšení kompletní rodiny herních produktů řady MSI GAMING. Aplikace MSI Gaming App umožňuje hráčům rychle dle potřeby přepínat mezi OC, herním a tichým režimem. Novinkou v aplikaci je karta EyeRest, která nabízí rychlý přístup ke specifickým barevným profilům monitoru pro hry, filmy a speciální režim EyeRest, který eliminuje množství vyzářeného modrého světla. Redukce modrého světla dovolí vašemu tělu se lépe přizpůsobit noční době, takže si po dlouhých herních seancích lépe odpočinete a vaše oči ani celé tělo nebudou tolik unavené. Novinkou je také možnost ovládání LED podsvícení karty, kdy má uživatel na výběr z pěti přednastavených režimů.

Zdroje článku:
sdílet
tisknout

Témata pro vás

Výběr článků

Niceboy RAZE 2 twins se nebojí originality a inovativního přístupu. Navíc opět nabízí ochranu proti vodě IPx7. RAZE 2 twins tvoří dva menší reproduktory s možností pevného fyzického spojení a ještě překrytí ochrannou gumou, která dodá potřebný styl a základní odolnost při pádu. Každý nabízí výkon 12 W, propojeny jsou navzájem technologií True Wireless a k počítači či mobilu se připojí prostřednictvím Bluetooth 4.2.
Není lepší věci pro zrychlení počítače nebo notebooku, než přechod z klasického plotnového disku na SSD. Ať už v podobě SATA SSD, nebo lépe NVME M.2. Nástrojů na migraci dat ze starého disku na nový zdarma je ale docela málo.
K myšlence otestovat TrekStor SurfTab twin 11.6 nás přivedly dvě skutečnosti, v poslední době jej lze na internetu zakoupit za velmi atraktivní cenu a uživatelské recenze tohoto notebooku německé značky vyznívají velmi rozporuplně. Proč ale, když za dané peníze nabízí vcelku atraktivní konfiguraci jako displej s vysokým rozlišením, osvědčený procesor Intel Atom x5 či dostatek USB portů? Kde je zakopán pes?
Jednou za čas mě přepadne touha hledat nejlepší příslušenství pro notebooky. Reproduktorů jsme již měli v redakci mraky, podobné množství akčních kamer či powerbank. Delší dobu mě mysl nutila uvažovat nad chladicími podložkami. Yenkee se neosvědčila zcela, podobně Trust GXT 220 (bez recenze), takže se vtírala myšlenka zkusit osvědčenou firmu, která má s chlazením bohaté zkušenosti, Cooler Master.
Po dlouhé době přinášíme unboxing video bezdrátového reproduktoru. Testovaný výrobek se však od těch v poslední době testovaných liší, Genesis Helium 300BT ARGB jsou klasickou stereo soustavou dvou reproduktorů o celkovém výkonu 24 W.
Na novinku v portfoliu Verbatim jsme vás upozornili, nehonosí se žádnými armádními standardy, díky kompozitnímu matriálu KyronMAX má vydržet opravdu hodně drsné zacházení a ochránit data na flash disku. Je tomu tak? Pojďme na to.

Nepřehlédněte

Nabídka Umaxu v posledních týdnech zažívala změny – a sice ve složení procesorů, kdy mělo býti více modelů s „Gemini Lake“, ale nestane se tak v brzké době. Intel nestíhá, takže pokud jste čekali na novou generaci úsporných mobilních procesorů, jiná možnost než 14Wg Plus nezůstává. Což nevadí, on se totiž notebook povedl, opět je o něco lepší.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek