Čtvrtek , 09. 05. 2024

Ctibor

Honda Motocompacto vám poskytne jízdu na elektrickém kufru

19. 09. 2023

19. 09. 2023

V rozsáhlé oblasti elektrické mikromobility si nový Motocompacto od Hondy klade za cíl překlenout propast mezi milovníky skútrů a lidmi, kteří dávají přednost jízdě na kufru velikosti příručního zavazadla. Samozřejmě nejde o kufr jako takový, ale o elektrokoloběžku s netradičním vzhledem.

Motocompacto a jeho parametry

S hmotností 18,7 kg je Motocompacto pravděpodobně opravdu blíže zavazadlu. S maximální rychlostí 24 km/h, maximálním dojezdem 20 km a špičkovým výkonem 490 wattů je nádherné čtvercové dvoukolové vozidlo skvělým řešením pro jízdu po městě. Je také navržen jako pocta benzinovým skútrům Honda Motocompo z 80. let 20. století, které byly velmi skládací. K dispozici bude již letos s cenovkou 995 dolarů, tedy v přepočtu kolem 22 tisíc korun.

Rukojeti a sedadlo jsou v barvě hnědé kůže (o jejich materiálu není ani slovo) a integrovaný LED displej vypadá zjednodušeně a snadno čitelný, se dvěma úrovněmi výkonu, rychloměrem a úrovní baterie. Připojení Bluetooth vám umožňuje připojit se k „chytré telefonní aplikaci“, kde můžete upravit ještě více nastavení. Lze jej plně nabít za pouhých 3,5 hodiny ve složeném stavu i ve stavu připraveném k jízdě pomocí běžné 110V zásuvky.

Jízda na tomto elektrickém stroji může být velmi zábavná. Pozornost si dokáže získat už jenom svým vzhledem, který je v porovnání s konkurenty na trhu velmi netradiční. Hodně bude záležet na jízdní kvalitě, ale je skvělé vidět výrobce automobilů, jako je Honda, zavádět nové produkty, které se vracejí do minulosti a zároveň si udržují pevnou půdu pod nohama v budoucnosti.

Těžko říct, jestli jízdou na něčem takovém vyvoláte posměch, obdiv nebo závist. Každopádně dokáže zajisté mnoho příznivců elektromobility zaujmout. Pokud hledáte něco na ježdění po městě a nepotřebujete jezdit závratnou rychlostí, je pro vás tento stroj jako stvořený.

Zdroje článku:
sdílet
tisknout

Témata pro vás

Výběr článků

Jistě znáte scény z filmů, kde, pro zvýšení napětí, při kopírování dat do nebo z počítače toho úplně nejvíc nejzlejšího padoucha prožívá hlavní hrdina perné chvíle, protože to jde prostě strašně pomalu. Kdyby měl po ruce testovaný SSD disk AData SE760, asi by si ušetřil mnoho nervů a potu...

Nepřehlédněte

Niceboy RAZE 2 twins se nebojí originality a inovativního přístupu. Navíc opět nabízí ochranu proti vodě IPx7. RAZE 2 twins tvoří dva menší reproduktory s možností pevného fyzického spojení a ještě překrytí ochrannou gumou, která dodá potřebný styl a základní odolnost při pádu. Každý nabízí výkon 12 W, propojeny jsou navzájem technologií True Wireless a k počítači či mobilu se připojí prostřednictvím Bluetooth 4.2.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek