Středa , 08. 05. 2024

Statní svátek - Ukončení II. světové války

Nikon kupuje amerického výrobce fotoaparátů RED

22. 03. 2024

22. 03. 2024

Nikon kupuje RED Digital Cinema, společnost založenou Jimem Jannardem (zakladatel Oakley), která je nejlépe známá pro digitální kino kamery včetně RED One 4K a V-Raptor X. Přesné podmínky transakce nebyly zveřejněny v tiskové zprávě společnosti Nikon, která nastínila, jak se RED stane stoprocentně vlastněnou dceřinou společností kamerové společnosti.

Příležitost k expanzi na trh profesionálních digitálních filmových kamer

Nikon doufá, že tuto dohodu využije k expanzi na trh profesionálních digitálních filmových kamer, přičemž bude čerpat ze „znalostí společnosti RED v oblasti filmových kamer, včetně jedinečné technologie komprese obrazu a vědy o barvách“. RED se chlubí tím, že její kamery byly použity k natáčení mnoha velkých filmů a televizních pořadů, včetně několika marvelovských produkcí jako Guardians of the Galaxy Vol. 3 a Captain Marvel, dokumenty o přírodě jako Planet Earth II a televizní pořady jako Squid Game, Mindhunter, Peaky Blinders a The Queen’s Gambit.

Prezident RED Jarred Land oznámil novinku na Instagramu tímto obrázkem:

Společnost RED byla založena v roce 2005 a v současné době má podle tiskové zprávy společnosti Nikon přibližně 220 zaměstnanců a její sídlo je ve Foothill Ranch v Kalifornii.

Land sdílel v tiskové zprávě zveřejněné na své stránce na Facebooku následující:

Tato akvizice představuje pro Nikon významný milník, který spojuje své bohaté dědictví v oblasti profesionálního a spotřebitelského zobrazování s inovativními schopnostmi společnosti RED. Společnosti Nikon a RED jsou společně připraveny předefinovat trh profesionálních digitálních kinofilmů a slibují vzrušující budoucnost vývoje produktů, které budou nadále posouvat hranice možného ve filmové a video produkci.

Akvizice přichází necelý rok poté, co byla zamítnuta žaloba společnosti RED proti společnosti Nikon za porušení jejích patentů na kompresi videa. RED zažalovala Nikon v roce 2022 za údajné zkopírování jeho technologie komprese dat v aktualizaci firmwaru pro fotoaparát Nikon Z9. Nikon reagoval zpochybněním legitimity patentů RED a případ byl loni v dubnu zamítnut.

K TÉMATU  MSI E350IA-E45 v grandiózním HTPC: Bravo Brazos! Bravo Grandia!

Přestože je společnost RED nejlépe známá svými digitálními filmovými kamerami, v roce 2018 se pokusila expandovat na trh smartphonů vydáním RED Hydrogen One. Telefon se chlubil holografickým displejem a podporou modulárních doplňků, ale byl kritickým selháním a byl ukončen o rok později.

Zdroje článku:
sdílet
tisknout

Témata pro vás

Výběr článků

Nejsem fanoušek sluchátek v uších, nerad ztrácím kontrolu, přijít o sluch například na ulici vidím jako nechtěnou věc. Jako fanouška nových technologií mě naopak lákalo vyzkoušet sluchátka HIVE pods, přinášející budoucnost do současnosti. Čítají dva špunty s vlastní baterií a příjmem, dokonce nepotřebují kabel ani pro komunikaci mezi sebou.

Tradiční americká firma Motorola se v roce 2011 rozdělila na dvě části. Divizi, která má na starost vývoj a výrobu mobilních zařízení (Motorola Mobility) v roce 2014 koupila firma Lenovo. Nyní, po cca 2 letech reorganizace, přichází na český trh značka Moto.

Kdo hledá úložný prostor s větším objemem, než mají běžné flash disky, netouží jej mít připnutý na klíčích a přesto kompaktní, aby se vešel pohodlně do kapsy (nemluvě o kapacitě versus cena), pro toho může být tento „portable“ externí disk to pravé. Může mít i ještě s větší kapacitou, ale to už musí počítat s vyšší cenou a silnější krabičkou, než u tohoto 1 TB obsahem velkého 2,5palcového disku.

Přinášíme unboxing video sluchátek Niceboy HIVE Pins, která již mají noevé logo a také nabízí Bluetooth 5.0 pro zaručený kvalitní přenos zvuku. Krytí IPx4 sluchátkům zaručuje bezpečné používání v dešti a díky třem velikostem nástavců padnou do každého ucha. A hlavní má být nárůst výdrže oproti pědchůdcům při dobrém poměru cena/výkon.
Odolné věci máme rádi, rádi je vždy potrápíme a ještě více nás těší, když přežijí a lze napsat, že výrobce nelže a výrobek je opravdu kvalitní. Podobně tomu bude u testovaného disku HD830, který nás zaujal již asi před rokem na prezentaci společnosti AData. Doba evidentně dozrála a těžký kovový kvádřík dorazil i k nám do redakce…

Nepřehlédněte

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek