Neděle , 08. 09. 2024

Regína

Microsoft Edge je stále rychlejší

10. 06. 2024

10. 06. 2024

Microsoft Edge neustále získává nové funkce, ale mnohé z nich nejsou tak užitečné. Naštěstí nejnovější vylepšení udělá radost téměř každému: rychlejší výkon.

Microsoft se snaží svůj prohlížeč neustále zrychlovat

Microsoft v rámci svého interního projektu „WebUI 2.0“ přepisuje mnoho prvků rozhraní ve webovém prohlížeči Edge, aby se načítal rychleji a lépe reagoval. Panel Browser Essentials byl první komponentou, která byla přepracována, a Microsoft uvádí, že je „nyní o 42 % rychlejší pro uživatele Edge a o neuvěřitelných 76 % rychlejší pro ty z vás na zařízení bez SSD nebo s méně než 8 GB RAM“.

Přestože je Microsoft Edge nativní desktopová aplikace, prvky jako stránka Nová karta, stránky nastavení, boční panely a další rozhraní prohlížeče jsou v podstatě vložené webové stránky. Tato vložená zobrazení mají stejný problém jako mnoho běžných webů a webových aplikací – může chvíli trvat, než se důležitá tlačítka a nabídky plně načtou. Google Chrome, Mozilla Firefox a většina ostatních webových prohlížečů má také mix nativních a webových rozhraní (celé rozhraní Firefoxu je stylizováno pomocí CSS ).

Microsoft nyní pracuje na aktualizaci panelu Oblíbené, který by měl být o „40 % rychlejší“ a další součásti budou v následujících měsících přepracovány.

Microsoft v příspěvku na blogu uvedl: „V tomto projektu jsme vytvořili zcela novou architekturu markup-first, která minimalizuje velikost našich balíčků kódu a množství kódu JavaScript, který běží během inicializační cesty uživatelského rozhraní. Tato nová interní architektura uživatelského rozhraní je modulárnější a my nyní spoléháme na úložiště webových komponent, které jsou vyladěny pro výkon na moderních webových strojích.“

Je skvělé, že Edge je o něco rychlejší a pohotovější, ale odstranění veškerého nesouvisejícího odpadu, který se v průběhu let nahromadil (jako hry v postranním panelu a dravé půjčky BNPL), by také pomohlo výkonu a použitelnosti. To se však pravděpodobně nestane, takže si zkuste užít svižnější rozhraní. Můžete také zkusit přejít na Firefox, který v některých výkonnostních benchmarcích překonává Chrome a Edge a má mnohem méně funkcí.

Zdroje článku:
sdílet
tisknout

Témata pro vás

Výběr článků

Doplněno o fotky a postřehy: Vega 6 star obohatila flotilu produktů značky Niceboy nedávno jako poslední ze dvou. Kromě nativního 2K videa se snaží zaujmout schopnostmi běžného fotoaparátu v nastavení parametrů včetně aktivní stabilizace obrazu. Samozřejmě čekejte dostatek (možná až nadbytek) příslušenství v luxusním balení. Stačí to na přesvědčení zákazníků, aby kameru koupili?
Druhá, resp. třetí, herní sluchátka od polské značky Genesis, udělají pod stromečkem radost. Už jenom ta velikost krabice… Dítě pak místo bot vybalí sluchátka a to jej jistě potěší. Znalci komedie Pelíšky si jistě vzpomenou na obdobnou scénu. Nicméně nic zde není samoúčelné, krabice skrývá haldu příslušenství a Neon 750 působí opravdu monstrózním dojmem.

V oblasti digitálních A/V propojení dochází pořád k dramatickému vývoji. Objevují se nové standardy, typu DisplayPort, ale také dochází k vývoji těch dosavadních. DVI-I, DVI-D, HDMI verze 1.2 a 1.3, různá kabeláž a konektory. Pokusíme se v tom udělat trochu jasno v následujícím přehledu.

Nepřehlédněte

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek