Pátek , 26. 04. 2024

Oto

Diskuze k článku

12 komentářů

1. Re: Vista Media Center: co umí a neumí (video)
    Ahoj,
    Chtel bych se zeptat jestli jste se setkali s tim, ze po zapnuti (ne usinani) a nabehnuti systemu trva prvni spusteni videa strasne dlouho, jen sviti ten cekaci krouzek.

Zkousel jsem vyhodit po spusteni kde co, vypnul jsem i indexovani, ale zadna vyraznejsi zmena. Jen disk porad srotuje.
    Mate nejake tipy na vylazeni systemu? (namet nas clanek)
    Dik,
    St.
    (AMD X2 4850e, 2x1GB DDR2 800, MB M3NH-HDMI integr. graf. NVIDIA GeForce 8300 )

1. Re: Vista Media Center: co umí a neumí
      To bude obecný problém nevyladěných Vist, tipuju. Co takhle vypnout Superfetch?

Dik za tip,
        zkusil jsem vypnout, ale ucinek nepozorovatelny.

Nevadi, nebudu tu uz otravovat OT a zkusim to nahodit nekde v konfe tomu urcene ;o)

St.

1. Re: Vista Media Center: co umí a neumí
          Chtěl bych se zeptat jestli tady někdo neporadí jak na Blu Ray ve Vistách Media Centrum.Aby se mi spouštělo přehrávání z menu MC. (např.spouštění ext.programu např.Power DVD)

1. Re: Windows Vista Media Center TV Pack 2008
      Tak o tom nic moc nevím. Například z tohoto článku mi vychází, že je to celkem k ničemu. Zde jsou potom další informace. Označují to jako Fiji. Každopádně to mění formát souborů, do kterých se nahrává TV a stejně jako autor prvního odkazovaného článku jen kroutím hlavou, k čemu mají v MS vůbec ty hlavy na krku… Jako zlepšení stávajícího VMC snad, ale jako Fiji? Tak to je tragédie.

Rozhodně ale díky za tip, může se to hodit.

2. Re: Vista Media Center: co umí a neumí (video)
    Zdravím, mohli byste poradit, zda pokud koupím VMC budu si moci pustit i jiné aplikace na tomto PC? U mě je to např. nahrávací SW, bylo by fajn jen v obýváku popadnout kytaru a nahrávat do mého oblíbeného SW nějaký aktuální nápad…. Díky za radu

3. Re: Vista Media Center: co umí a neumí (video)
    Microsoft Media Center ve Vistách je prostě boží. Asi bych si to nikdy nekoupil, ale dostal jsem je OEM k novému PC a 64 Bit Vistám a od té doby jsem zcela změnil názor na PC coby centrum domácí zábavy. Nejhutnější to je samozřejmě doma v obýváku na mega plazmovce. Počítač můžete mít klidně v jiné místnosti, hlavní je umístit si senzor k ovladači někam na dobré místo, třeba hned k televizi. Největší hnus je ta vizualizace při přehrávání muziky ala Windows Media Player 11, doufám že to de porychtovat na takové, jaké jsou například ve WinAmpu – “barevné” a kvalitní 🙂

4. Re: Vista Media Center: co umí a neumí (video)
    Nazdárek všem. Media Center používám už hodně dlouho. Aktuálně na Win7, ale všeobecně má jednu vadu na kráde. Zatím se nikomu nepodařilo, sprovoznit analogový kompozitní (composite) vstup. Chtěl jsem takhle připojit třeba satelit nebo konzoli, abych mohl např.nahrávat, ale vždy jsem skončil u chybové hláky že nemůže nalézt IR zařízení. Podle diskuzí na internetu se to nepodařilo nikomu. Pokud by nk do věděl jakým způsobem pod Media Center tento vstup zprovozni, budu mu velice vděčný. Předem Díky…

5. Re: Vista Media Center: co umí a neumí (video)
    To se nejmenuje Vista Media Center alias VMC, ale jde o Windows Media Center alias WMC. K tomu nejde o systém, jde právě o součást některých edicí Windows Vista. Systém to byl v dobách Windows XP, kdy to byla edice. Kdyby to bylo VMC, tak ve Win7 by to bylo 7MC né?