Neděle , 28. 04. 2024

Jaroslav

HP Pavilion X360 – evoluce v jogínském stylu

25. 02. 2014

25. 02. 2014

Společnost HP oznámila nový model Pavilion X360 dotykového notebooku s konvertibilním displejem, jaký má např. Lenovo Yoga.

TIP:  Recenze HP Pavilion TouchSmart 11 – dotkni se mě

Víko lze snadno překlopit o celých 360 stupňů a notebook můžete používat jako tablet či v jiném úhlu. Pokud jej neužíváte jako klasický notebook, klávesnice je vypnuta, aby se předešlo nechtěným úkonům v důsledku náhodného stlačení některé z kláves. 11,6palcový displej se standardním rozlišením 1366 × 768 je samozřejmě dotykový. Video jistě napoví více.

Zbytek výbavy obsahuje 4 až 8 GB DDR3L RAM, až 750GB disk či hybridní 500GB HDD s 8 GB NAND flash paměti a platformu „Bay Trail“, konkrétně Intel Pentium N3520 (2,17GHz, 2 MB L2 cache) či Pentium N2820 (2,13GHz, 1 MB L2 cache). Dostupnost čekejte od 26.února ve dvou barevných kombinacích.

Zdroj: HP

Zdroje článku:
sdílet
tisknout

Témata pro vás

Výběr článků

Klasický tablet s Androidem naši redakci delší dobu míjí. Proč tedy nezkusit 8palcový tablet od španělského výrobce elektroniky (především audio techniky) Energy Sistem, který je na našem trhu novinkou a jako takový nabízí moderní operační systém Android 7.0 „Nougat”?
Do kompletace portfolia akčních kamer od Niceboy nám chyběl poslední a nejnovější model mířící na nenáročného zákazníka, klidně dítě či teenagera, který touží ovládat ji přes mobilní telefon. Niceboy obohatil svůj základní typ VEGA o podporu Wi-Fi právě pro účel komunikace s majitelem a jeho telefonem. My vám model VEGA wifi nyní představíme.

Osobně jsem podlehl kouzlu malých 10 až 12palcových notebooků či hybridních tabletů s klávesnicí. Jsou však lidé, kterým na velikosti záleží, i když výkon moderních 4jádrových Atomů by jim zcela stačil i s 2 GB RAM. Pro ty nabízí Umax řešení v podobě ultra-levného 14palcového notebooku…

Dlouho jsem u svých notebooků hluk a aktivní chlazení neřešil. Prostě ho prostě neměly, díky Atomu či Celeronu N si vystačili s pasivním chlazením. Zatoužil jsem však po výkonu Intel Core i5 procesoru, více RAM (2 ani 4 GB už mi nestačí) a plnohodnotném SSD disku, což s sebou nese opět aktivní chlazení a hluk ventilátoru...

Nepřehlédněte

Není to klasická recenze, ale takové dosti drzé srovnání. Vychvalovaných česko-italských Xavian Joy a čínsko-britských Wharfedale Diamond. Rozdíl v ceně je přitom více, než dvojnásobný. A není to odlišnost jediná. Ale co ten hlavní rozdíl? Totiž zvuk?
Dnes testovaným zařízením se výrobce snaží nabídnout duchovního nástupce, resp. klon, dříve uvedených zařízení typu 2 v 1 - stejně velkého VisionBooku 11Wa a menšího 10Wi-S. Od každého si bere něco, vždy vlastním způsobem. Chce být zcela novým a neokoukaným modelem v nabídce Umaxu. To se mu dozajista daří...

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek