Sobota , 27. 04. 2024

Jaroslav

Prodeje počítačů nadále klesají

11. 04. 2014

11. 04. 2014

Celosvětově se dle IDC v první čtvrtině roku 2014 prodalo 73,4 milionu jednotek. Což znamená meziročně pokles o 4,4 %.

Prodeje PC klesají již 8 čtvrtletí po sobě. Vzhledem k původním předpovědím 5,3 % ale v zásadě nejde o špatnou bilanci. Trh při tom drží nad vodou zejména vyspělé země, propad na chudších trzích byl drastičtější.

TIP: Chytrým mobilům i tabletům se v roce 2013 dařilo,
Před Vánoci se notebooky prodávaly lépe

S lepším výsledkem logicky souvisí (např. v Japonsku či USA) dlouho prorokovaný konec technické podpory Windows XP, který se odehrál před dvěma dny, 8.4. 2014, což může být pro hodně společností impulz k obměně hardwaru. Další proměnnou intervenující do prodejů notebooků může být zpomalení zájmu o tablety.

Zdroj: DigiTimes
 

Zdroje článku:
sdílet
tisknout

Témata pro vás

Výběr článků

Není lepší věci pro zrychlení počítače nebo notebooku, než přechod z klasického plotnového disku na SSD. Ať už v podobě SATA SSD, nebo lépe NVME M.2. Nástrojů na migraci dat ze starého disku na nový zdarma je ale docela málo.
Vega je jednou z nejjasnějších hvězd na našem nebi. Dokáže však základní model značky Niceboy zazářit v recenzi? Zaujal nás hlavně nízkou cenou 990 Kč, která z ní činí nejlevnější akční kameru, jakou jsme měli v redakci k testování. Papírově neslibuje zázraky, ale papír je jedna věc, nás zajímala realita.
Jak oznámila firma Dolby Laboratories, budou první evropské stanice s HDTV používat Dolby Digital. Ten bude integrován přímo do set top boxů.
Vyznávám klasická řešení bez zbytečného pozlátka. Původně jsem chtěl otestovat levná klasická drátová sluchátka HIVE W1, protože, proč zbytečně platit za baterii a další věci, když mi stačí kabel? Chvíli jsem se proto “cukal”, když mi nabídli HIVE XL. Nakonec jsem podlehl moderně a svolil k testu...

Nepřehlédněte

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek