Sobota , 27. 04. 2024

Jaroslav

Liva X – opět jeden maličký počítač

21. 01. 2015

21. 01. 2015

Elitegroup Computer System (ECS) uvádí své nové mini PC, není sice tak maličké jako starší Liva, ale stále se pyšní nízkou spotřebou (15 W) a pasivním chlazením.

Výpočetní výkon obstará dvoujádrový procesor Intel „Atom“ s taktem až 2,25 GHz – pravděpodobně tak půjde o Celeron N2808 – a k monitoru či ploché televizi lze prostřednictvím VESA držáku. Rozměry jsou stále dostatečně malé: 13,5 × 8,3 × 4 cm.

Zdroje: TechPowerUp, ESC

Zdroje článku:
sdílet
tisknout

Témata pro vás

Výběr článků

Již číslo v názvu napovídá, že tato kamera se bude v portfoliu Lamaxu řadit na jeho začátek, stává se nejlevnější modelem. Co to v praxi znamená pro zákazníka? Papírově se prakticky shoduje (popisky s piktogramy na produktových stránkách jsou prostě totožné) s dražším modelem Lamax X7.1 Naos, což vypadá lákavě.
Záludná otázka – víte, kdy vznikl první chytrý telefon? Applu je z velké části přisuzováno to, že v roce 2007 zahájil boom chytrých telefonů s původním iPhonem. Samozřejmě, že iPhone nebyl první smartphone – ten přišel o mnoho let dříve a překvapivě nenesl jméno BlackBerry nebo Nokia. Pojďme se trochu vzdělat v historii smartphonů.

Nepřehlédněte

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek