Čtvrtek , 02. 05. 2024

Zikmund

Matrox C900 – 9 monitorů na jediné grafice

09. 02. 2016

09. 02. 2016

O grafických kartách Matrox, nově osazených čipy AMD, víme. Nyní společnost prezentovala na veletrhu ISE 2016 nový model, který zvládne až 9 monitorů a vystačí si dokonce bez externího napájení.

TIP: Matrox uvádí „ATI grafiky“ pod názvem C-Series

Ze specifikací zmiňme 4 GB grafické paměti GDDR5 a podpora zobrazení až pro 9 monitorů s rozlišením 1920 × 1200 prostřednictvím rozhraní HDMI 1.4. Vystačí si při tom s jedním slotem PCI Express 3.0 ×16 a napájením 75 W. Nechybí podpora pro DirectX 12 a OpenGL 4.4.

Ukázka uplatnění – informační stěny či monitorovací střediska různého druhu.

Lze pak propojit i dvě tyto karty, čímž se plocha násobí, anebo umí C900 spolupracovat i se starším typem Matrox C680 (ten zvládne 6 displejů). Na trhu se má objevit ve druhém čtvrtletí se zárukou 3 roky.

Zdroje: TechPowerUp, Matrox

Zdroje článku:
sdílet
tisknout

Témata pro vás

Výběr článků

Sluchátka Genesis Oxygen 400 jsou vcelku netradičně mezi herními periferiemi v provedení do uší, tedy tzv. „špunty“. Přes to, aby mohla být herní, nabízí možnost připojit mikrofon. Vedle toho nás při vcelku nízké ceně překvapila bohatá výbava.
Jako má Renault svoji Dacii, podobně má Lamax značku BML (sdílí stejného majitele) - tedy produkt, který vždy bude o něco levnější za cenu kompromisů. U akčních kamer to dříve fungovalo, i když BML již dlouho nevyrukovalo s ničím novým. Proč by tomu mělo být jinak u reproduktorů? Říkám si. Rovnou kupuji nový reproduktor BML S6, nechce se mi totiž čekat. A lidi na srovnávači cen jej chválí...
Notebook Umax 13Wa Plus se musel spojit s Celeronem „Apollo Lake“, protože novější Gemini prý u Intelu není k mání. To nevadí. Za velmi sympatickou cenu, která vykazuje navíc tendence klesat, dostanete slušné 4 GB RAM, hlavně slot pro SATA SSD disk a Full HD displej s maticí IPS. Pokud by vám to nestačilo, nálepka Intel Celeron inside jistě misky vah převáží ve svůj prospěch. Neberte to. :o)

Nepřehlédněte

Niceboy nás zahrnul novinkami na léto, které jistě byly možnými kandidáty na dárky za vysvědčení. Do této doby byla řada RAZE hlavně odolnými reproduktory bez dalšího pozlátka (levný RAZE mini nepočítejme) v podobě rádia apod. Právě ego to mění a přináší věci, které z něj činí plnohodnotný přehrávač hudby.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek