Sobota , 04. 05. 2024

Květoslav

Mají dnes ještě repasované notebooky smysl?

06. 11. 2015

Ačkoli si je dnes možné pořídit nový laptop za poměrně slušné peníze, repasované notebooky jsou stále velmi zajímavou alternativou. V každém případě o nich tedy můžete uvažovat.

Výhody repasovaných notebooků

Na prvním místě jsou jednoznačně pořizovací ceny. Nový notebook sice není pro většinu lidí cenově nedostupný, nicméně výrobky s označením „repase“ jsou stále výrazně levnější. Nejedná se přitom o žádná „ořezávátka“, ale o laptopy od výrobců, kteří určitě patří mezi nadprůměr. Pokud se rozhodnete nakoupit repasovaný notebook např. v e-shopu Technimax.cz, můžete mít brzy doma výrobky značek Lenovo, DELL či HP, a to za několik tisíc korun.

Samozřejmě se nabízí otázka, zda jsou repasované notebooky skutečně kvalitní a nebudete s nimi mít žádné problémy. Vzhledem k tomu, že se vesměs jedná o vyřazená služební zařízení, která nebyla používány nikterak dlouho a navíc následně prošla profesionální kontrolou, obavy nejsou na místě. U repasovaných notebooků přitom bývá obvyklá záruka 12 měsíců a v některých obchodech je navíc tato časová lhůta ještě delší! Nejedná se tedy o žádný risk.

 

Zaměřte si i na další repasovaná zařízení

Notebooky pochopitelně nejsou jedinými zařízeními, která si lze v této oblasti pořídit za velmi nízké ceny. K dispozici jsou totiž rovněž repasované počítače a monitory, ale svou pozornost můžete zaměřit rovněž na repasované tiskárny, servery anebo dokonce projektory. O všech těchto zařízeních přitom platí to, co již bylo zmíněno o laptopech, totiž že se jejich nákupu netřeba obávat, neboť je měly v rukou odborníci…
 

 

 

Zdroje článku:
sdílet
tisknout

Témata pro vás

Výběr článků

Bezdrátová komunikace je výsadou našeho propojeného světa, od útulných koutů sousedských knihoven, kde studenti připojují své notebooky k síti Wi-Fi, až po vzdálené základny v Antarktidě, kde vědci monitorují počasí. Zatímco žasneme nad rychlostí našich současných sítí, výzkumní pracovníci po celém světě se již dívají za hranice 5G, aby utvářeli budoucnost komunikace v sítích 6G. Dokážete si představit svět, kde okamžitá komunikace pohání zážitky z virtuální reality nebo umožňuje chirurgům ovládat roboty na míle daleko?
Nabídka Umaxu v posledních týdnech zažívala změny – a sice ve složení procesorů, kdy mělo býti více modelů s „Gemini Lake“, ale nestane se tak v brzké době. Intel nestíhá, takže pokud jste čekali na novou generaci úsporných mobilních procesorů, jiná možnost než 14Wg Plus nezůstává. Což nevadí, on se totiž notebook povedl, opět je o něco lepší.
Telefony značky myPhone nejsou pro naše čtenáře novinkou, volili jsme levnější modely, které se neobešly bez kompromisů. Hammer Blade 2 Pro se nezdráháme naopak označit za vlajkovou loď tohoto polského výrobce. Do odolného těla vměstnal i výkonný hardware jako 8jádrový procesor, 6 GB RAM či 128GB úložiště s 16Mpix fotoaparátem. Podařilo se?
Na tento článek mě přivedla reportáž na ČT1 v Reportérech ČT, která informuje o zcela bezprecedentním jednání ze strany MPSV vůči soc. firmě Amerfo, zaměstnávající 80 handicapovaných lidí. Dává jim práci, což je skvělé. Například v historické budově, kterou můžete vidět ve 3D online či se tam ubytovat. Prohlédnout si lze i další brněnské památky...

Nepřehlédněte

Čína plánuje do roku 2025 velký technologický krok ke konkurenčnímu Neuralinku Elona Muska Čínské ministerstvo průmyslu a informačních technologií (MIIT) představilo své ambiciózní plány na vývoj mozko-počítačových produktů do roku 2025. MIIT nedávno zveřejnilo komplexní politický dokument, v němž nastiňuje svůj závazek učinit převratné kroky v oblasti špičkových technologií.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek