Čtvrtek , 02. 05. 2024

Zikmund

Malware CallJam volá na prémiová čísla a zobrazuje podovodnou reklamu

16. 09. 2016

16. 09. 2016

Malware CallJam umí generovat podvodné telefonáty na prémiové linky a také zobrazovat obětem podvodné reklamy. Malware je ukryt uvnitř hry “Gems Chest for Clash Royale”, která byla nahraná na Google Play v květnu 2016. Od té doby došlo k řádově stovkám tisíc stažení této hry. Check Point o malwaru informoval Google.

CallJam přesměruje oběti na nebezpečné webové servery, které útočníkům generují podvodné příjmy. Aplikace zobrazuje na těchto webových stránkách podvodné reklamy namísto jejich zobrazení přímo na zařízení. Ještě než malware zneužije infikované zařízení k volání na prémiová čísla, požádá aplikace o udělení oprávnění. A jak jsme často viděli i u podobných předchozích útoků, většina uživatelů udělí oprávnění dobrovolně a často bez čtení nebo plného pochopení možných následků.

C&C server odešle příkaz na infikované zařízení s vytipovaným prémiovým číslem a požadovanou délkou hovoru. Následně proběhne hovor pomocí zadaných parametrů, což útočníkům vytváří potenciálně velké zdroje příjmů.

Hra dosáhla relativně vysokého hodnocení, protože uživatelé byli požádáni o ohodnocení hry ještě před spuštěním škodlivých aktivit pod falešnou záminkou a slibem dalších herních bonusů. Je to další příklad, jak mohou útočníci získat pro svou aplikaci vysoké hodnocení a distribuovat ji na oficiálním obchodu s aplikacemi a ohrožovat zařízení a citlivá data. Check Point Mobile Threat Prevention malware pro Android, jako je například CallJam, úspěšně detekuje a zastaví.

Zdroje článku:
sdílet
tisknout

Témata pro vás

Výběr článků

Nejsem fanoušek sluchátek v uších, nerad ztrácím kontrolu, přijít o sluch například na ulici vidím jako nechtěnou věc. Jako fanouška nových technologií mě naopak lákalo vyzkoušet sluchátka HIVE pods, přinášející budoucnost do současnosti. Čítají dva špunty s vlastní baterií a příjmem, dokonce nepotřebují kabel ani pro komunikaci mezi sebou.
Na novinku v portfoliu Verbatim jsme vás upozornili, nehonosí se žádnými armádními standardy, díky kompozitnímu matriálu KyronMAX má vydržet opravdu hodně drsné zacházení a ochránit data na flash disku. Je tomu tak? Pojďme na to.
Když se řekne pojem „domácí tiskárna“, většina z nás si představí kompaktní inkoustovou tiskárnu. Ty jsou totiž, na rozdíl od laserových tiskáren, univerzálnější a v domácnosti využitelnější – vytisknete s nimi jak texty, tak i vysoce kvalitní obrázky a fotografie. U českých spotřebitelů jsou pak nejpopulárnější inkoustové tiskárny značek Canon, Epson a HP. V tomto článku vám nabízíme srovnání nákladů na tisk vybraných TOP modelů tiskáren od zmíněných výrobců.

Satelitní příjem je velkou konkurencí pozemního vysílání. Má své nevýhody, ale jeho výhody převažují. Zjistěte vše o tomto způsobu příjmu televizního vysílání. Vysvětlíme si jak technologii, kterou jsou vybaveny satelitní přijímače, tak i možnosti naladění, nastavení paraboly, propojení a výběr vhodných prvků a poskytovatele vysílání.

Postavili jsme proti sobě lehká, otevřená, na uších ležící sluchátka vhodná na doma i na použití venku. Konkrétně druhou generaci legendárních Sennheiser – PX100 II a zajímavý produkt švédského výrobce V-Jays. Již nyní prozraďme, že tak dramatický duel jsme tu dlouho neměli. Rozdíly jsou propastné. A to na obou stranách…
Po odolném reproduktoru, který jsem pořádně potrápil, si dnes představíme další kousek, který sice autem přejíždět nehodláme, ale pod vodu se koukne – nabízí krytí IPx7. Zaujmout chce jinými zbraněmi – kvalitním prostorovým zvukem, dobrými basy, výkonem 12 W a výdrží akumulátoru přes 7 hodin.

Nepřehlédněte

Sluchátka Genesis Oxygen 400 jsou vcelku netradičně mezi herními periferiemi v provedení do uší, tedy tzv. „špunty“. Přes to, aby mohla být herní, nabízí možnost připojit mikrofon. Vedle toho nás při vcelku nízké ceně překvapila bohatá výbava.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek